Menns plass i likestillingssamfunnet

Idag vil jeg reklamere for en konferanse som flere av bloggerne vil kunne være interesserte i. Da tenker jeg først og fremst på dem som blogger om likestilling, feminisme og engasjerer seg i kjønnsperspektiver på samfunnet. Ses vi der?

Jeg lar innkallingen tale for seg selv:Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ønsker velkommen til konferanse om menn, maskuliniteter og likestilling:

Menns plass i likestillingssamfunnet. 

TID: Fredag 28. november, kl 0930-1530
STED: Georg Sverdrups hus, Aud 1, UB, Blindern

INNLEDERE:
Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt og
forsker Thomas Walle, Norsk Folkemuseum.
Stipendiat Knut Oftung,
forsker Jørgen Lorentzen,
forsker Helene Aarseth og
post.doc. Arnfinn J. Andersen, alle fra STK.

Konferansier og debattleder: Audun Lysbakken.

Konferansen vil formidle nyere funn fra forskningen på menn og maskuliniteter, og diskutere menn i relasjon til barn og omsorg, til kvinner og likestiling og til andre menn.

I løpet av det siste tiåret er vi blitt vant til å tenke menn inn i likestillingsdebatten, men ofte er det i forhold til hva kvinner vil ellerhvordan kvinner har det. Hva vet vi egentlig om hvordan menn har det, oghvordan menn gjør det - både i relasjon til kvinner, andre menn og egne barn. Vi ser en tydelig tendens til at menn er i ferd med å etablere seg en likestillingsposisjon uavhengig av kvinner. Denne konferansen vil formidle nyere funn fra forskningen på menn og maskuliniteter, og diskutere menn i relasjon til barn og omsorg, til kvinner og likestilling og til andre menn. Har menn funnet sin plass i likestillingssamfunnet?

Konferansen presenterer sluttresultatene fra forskningsprosjektet Menn og maskuliniteter ved Universitetet i Oslo, som er det første større forskningsprosjekt på menn sett ut fra et kjønnsperspektiv i Norge. 

Konferansier og debattleder: Audun Lysbakken.

Bindende påmelding innen 21. november og betaling via e-pay. Følg lenke: https://www.uio.no/pay/shop.ordercreate.action?project=101501

Konferanseavgift kr 200,- og for studenter kr 100,-. Avgiften inkluderer lunsj, kaffe og kaker.

For utfyllende opplysninger og program se  http://www.stk.uio.no/formidling/menns_plass.html


Med vennlig hilsen

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning/Centre for Gender Research
Universitetet i Oslo
Postboks 1040, Blindern
NO-0315 OSLO
Norway
Tel: + 47 22 85 89 30
www.stk.uio.no


november 2008
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             
RSS 0.91