Meme: Hvilken post i bloggen din...

Iversen lar alle som føler seg kallet gyve løs på dette memet som opprinnelig stammer fra Esquils årlige meme-tradisjon. Jeg føler meg kallet fordi bloggen lenge har lidd under alt-for-mye-annet-å-gjøre-syndromet, men det er på tide å komme igang igjen. Et meme blir da lavterskel, og dette memet er en så god introduksjon til herværende blogg at det skulle gi dere noe å lese på mens jeg finner på noe nytt. Here goes:


Hvilken post i bloggen din er bloggens mest kommenterte, og hvorfor?

Den mest kommenterte posten var også den som skapte hetest debatt. 83 kommentarer ble det til slutt inkludert mine svar på kommentarer. Det ble en kontroversiell debatt som fortsatt surrer rundt på andre blogger. Det var også en smule slitsom debatt med unødvendig steile fronter, så det er en stund siden jeg har beveget meg inn på temaet.


- var den første som ble så mye kommentert at du ble overrasket?

Bumerang rasisme var den første posten som fikk oppmerksomhet fra andre bloggere og det var en hyggelig overraskelse for en nyklekket blogger. Den var en del av en antirasistisk stafett. Det ble en post jeg selv liker godt fordi jeg fikk bruke både hverdagslige og faglige sider ved meg selv, og den har noe å si til samfunnet som sådan. Derfor var det også en gledelig overraskelse at den fikk kommentarer og oppmerksomhet! Posten var også en av de første som ble presentert på Sonitus, noe som jo er en ære.


- ville du helst at statsministeren (eller en annen med makt) skulle lest?

Statsministeren kunne godt lest litt om sykkelstier midt i brøytekanten, mens jeg kunne godt tenke meg at noen med mediemakt hadde tatt til seg posten om de hissige mediastereotypene og kanskje skapt noe mer nyansert nyhetsbilde.


- ville du helst at drømmedama/mannen skulle lest?

Jeg er en av mange kvinner som ikke kjenner seg igjen i myten om at kvinner snakker i koder, tolker og analyserer for mye. Jeg snakker rett frem, men blir stadig mistolket av _menn_ som tolker og analyserer for mye og tror at jeg må mene noe annet enn hva jeg sier. De hører rett og slett noe annet enn hva jeg sier, og for å berolige en evt. drømmemann kan "Har noen sett spaden min?" være en fin bruksanvisning på Tiqui. Dessuten er jeg en impulsiv og noe utålmodig sjel som heller vil gjøre noe enn å bruke times- og dagesvis på et eller annet medium for å snakke om å gjøre noe som ikke blir noe av. Også nyttig forhåndsinfo om Tiqui.


- har best bilder av deg selv?

Det må være denne ;) Og dermed må den vel også tilføyes til postene som drømmemannen skulle lest?


- har de beste kommentarene?

I posten om "Snakker kvinner i koder II" slo Yaldaboath til med en klassiker i kommentarfeltet! Opptil flere gapskattet både av posten og kommentarene.


- har kommentar fra den mest kjente personen?

Ingen virkelig kjendis har lagt igjen noe spor hos meg, men jeg synes det er ekte stas når noen jeg har skrevet om eller kommentert titter innom med fullt navn. Sondre Båtstrand, talsperson Grønn Ungdom fant ut at jeg hadde kommentert hans artikkel i Aftenposten, og ansatte ved Oslo Sportslager har kommentert og beklaget en uheldig episode - noe som gjør at man føler at bloggingen når frem og har en misjon.


- ligger på toppunktet i leseutviklingen?

elisavik111180039237thumbJeg har hatt en dalende leserutvikling etterhvert som publiseringsfrekvensen har gått ned, noe som er helt forståelig når det finnes så mange andre bra blogger som poster hver dag. Men den tiden jeg fikk en storm av lesere var da facebook ble poppis og journalistene fant min humoristiske sammenligning av facebook med "I love you"-viruset for noen år tilbake. Jeg og bloggen havnet i magasinet i Aftenposten og besøkstallet på bloggen var selvgående i flere uker kun til denne ene posten.- blir oftest funnet av søkemotorene, og hva søker folk på?

manoftheyearDet er to poster som er gode gamle travere som søkemotorene stadig henter opp igjen. Det ene er bildene fra "Man of the Year 2006". Besøket til denne posten er også godt hjulpet av at noen linket til det fra et diskusjonsforum som jeg ikke selv kan gå inn på. Det andre er mitt meget praktiske, men frustrerte innlegg om sykkelvedlikehold. Der jeg trodde jeg var alene om å ikke ha fått med seg barnelærdommen, viste det seg at 30-40 stykker lurer på det samme som jeg nesten hver eneste dag. Søkeordene er ikke mer spennende enn "Man of the year" og "sykkelvedlikehold", "Skifte bremser", "justere gir", "skifte sykkelslange" osv osv.

Jeg klarer imidlertid ikke dy meg for å ta en liten digresjon her. Dere husker antagelig nyhetsstormen rundt de norske jentene som ble arrestert i Bolivia for diverse uhumskheter? Vel, jeg ble også arrestert i Bolivia for flere år siden - for andre uhumskheter, satt i varetekt på den samme politistasjonen som disse jentene i Cochabamba, men slapp heldigvis fengsel. Denne historien, som ble fornøyelig da den endelig var over, har jeg selvsagt blogget. I det det verste mediesirkuset stod på rundt disse jentene lå min bloggpost øverst på google-ratingen i flere dager - nesten en uke - foran alle avisartikler og annet sladder. Nesten uansett hva folk søkte på i forbindelse med saken: Bolivia, arrestert, politi, Cochabamba osv, så havnet de hos meg! *knegg*


- er mest undervurdert?
Fire minutter var jeg veldig fornøyd med, men posten fikk relativt liten oppmerksomhet. Ellers kunne jeg vel tenke meg at noen av de opphetede debattene som blogglandia har sett kunne hatt godt av å vurdere denne en gang til.


Jeg gjør som Iversen og sender memet videre til samtlige som måtte ha lyst.

Skrivetrening til lunsj

flue
(Foto: Green Bottle Fly av jpctalbot)

Til lunsj i dag var det grønn metallic flue på rosa plastomslag. Fluen studerte de sorte tegnene gjennom rosa briller og glinset om kapp med gresset. Det rosa omslaget følte seg vakkert, det hadde fått en skinnende grønn brosje. Sammen fortærte de en tekst om et toalett og den dypeste beklagelse, mens vinden lekte med tankene på å la ordene fly.(Jeg øver meg på beskrivelser på en måte som ikke bare blir kjedelige "en grønn flue satte seg på det rosa plastomslaget mens jeg leste en tekst av Russel Edson om et trist toalett".)

juli 2008
ma ti on to fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
RSS 0.91