Finanskrise og næringsliv - Kjønn og likestilling

Ambisiøs overskrift og viktige problemstillinger. Bloggere pleier tradisjonen tro å være svært engasjerte i likestillingsproblematikk rundt mars måned, og i år blir antagelig intet unntak.

Forholdet mellom likestilling og finanskrisen skal diskuteres i anledning kvinnedagen 8. mars og jeg vil i den anledning tipse interesserte bloggere om følgende seminar på selveste dagen. Det er gratis og åpent for alle:Velkommen til Kvinnedagen 8. mars 2009: Finanskrise og næringsliv ? Kjønn og likestilling

Hva skjer med likestillingen når børsene stuper og finanskrisen er et faktum? Vi går tilfellet Island nærmere etter i sømmene, og kaster et blikk tilbake på hva som har skjedd tidligere ? i økonomiske krisetider.
Deretter, norsk næringsliv: Hvordan fungerer kombinasjonene foreldrepermisjon og eliteprofesjoner, kjønnskvotering og styreverv?

Universitetet i Oslo og Senter for tverrfaglig kjønnsforskning inviterer til seminar.

TID: Søndag 8. mars kl 1300-1505
STED: Gamle Festsal, Domus Academica, Karl Johans gt 47

INNLEDERE: Doktor i økonomi Lilja Mósedóttir, Islands universitet, professor Gro Hagemann, Universitetet i Oslo, forsker Selma Therese Lyng og forsker Sigtona Halrynjo, AFI og forskningsleder Mari Teigen, Institutt for samfunnsforskning.

Åpent for alle ingen påmelding.

FAGLIG ANSVARLIGE: Øystein Gullvåg Holter og Beret Bråten, STK.


PROGRAM

13.00 Kvindelige Studenters Sangforening

13.05 Velkommen v/Inga Bostad, viserektor ved Universitetet i Oslo og Øystein Gullvåg Holter, professor ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning

13.15 The financial crisis in Iceland and its implications for gender equality v/Lilja Mósesdóttir, doktor i økonomi, Islands universitet

14.00 Historisk blikk på økonomiske krisetider: er det alltid kvinnene som rammes hardest? v/Gro Hagemann, historiker, Universitetet i Oslo

14.20 Pause

14.30 Når rettighetslogikken møter karrierelogikken. Kjønn, karriere og foreldrepermisjon i eliteprofesjoner. v/Selma Therese Lyng og Sigtona Halrynjo forskere ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI)

14.45 Kjønnskvotering til styreverv - hvorfor, hvordan - og spiller det noen rolle? v/Mari Teigen, forskningsleder Kjønn og samfunn, Institutt for samfunnsforskning

15.05 Slutt

VELKOMMEN!


Med vennlig hilsen

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning/Centre for Gender Research
Universitetet i Oslo
Postboks 1040, Blindern
NO-0315 OSLO
Norway
Tel: + 47 22 85 89 30
www.stk.uio.no


Det sjette utmerkede bildet

Bloggersk anklage
Beatelill og Goodwill har tagget meg, begge med en spøkefull og godmodig anklage om at jeg ikke har blogget på altfor lenge. Jeg erklærer meg skyldig og legger meg flat.  Det er ALTFOR lenge siden jeg har skrevet i bloggen. Nå har det seg slik jeg har vært på ferie fra bloggverden og på arbeidsleir i den virkelige verden der ute, og tidslinjene mellom de to har hatt trøbbel med å forene seg. Det har ført til mindre blogging, ja nesten helt manglende blogging. Det har også ført til overfladisk og til tider manglende blogglesing. Dette er synder jeg bekjenner umiddelbart, men som jeg ikke kan love at jeg skal bøte på like umiddelbart. Vi får se hva tiden fremover bringer.

Goodwill har gitt meg en utmerkelse hvor nevnte utmerkelse skal bringes videre til 6 nye bloggere, mens Beatelill har sendt meg ut på bildejakt i eget fotoarkiv og hvor oppgaven også skal videresendes 6 andre bloggere. Bare for at det opplagte trefoldige 6-tall ikke skal bli for tydelig slår jeg derfor sammen disse to taggene, slik at summen blir 24, ikke 18. (Dette med numerisk allitterasjon er en merkelig greie, og jeg skal ikke legge mer ut om det.)

Den sjette mappen
Jepp. I den sjette mappen under mine bilder finnes bilder fra 9. juli 2008. Det sjette bildet er dessverre ikke et som kan publiseres sånn helt uten videre (personvern, samtykke og sånne ting..), derfor tar jeg det nærmeste bildet i samme mappe som jeg kan publisere og som jeg også har noe å fortelle om:

blaalys

Fra balkongen
Ved første øyekast viser dette bildet et blått rom i blå murstein og med blå furuer utenfor. Temmelig blågrått kan man si at det meste er i dette bildet. De blå gluggene tilhører undertegnede selv, mens søylene, flisene, mosaikkvinduene og utsikten tilhørte en kar ved navn Juan Manuel de Rosas*, født 1793 med det fulle navnet Juan Manuel José Domingo Ortiz de Rozas y López de Osornio. Balkongen jeg står på tilhører Rosas storgård i provinsen La Matanza utenfor Buenos Aires som han kjøpte i begynnelsen 1820-årene. Juan Manuel de Rosas var guvernør i Buenos Aires fra 1829 og var den første til å styre den nyetablerte argentinske konføderasjonen i 1835-1852.

Nå er det ikke slik at jeg kan alt om denne mannen og hans historie. Jeg visste nok at han var et viktig navn i Argentinas historie fra gammelt av, men første gangen jeg var på denne gården visste jeg ikke hvilken historisk grunn jeg sto på. Jeg var på jakt etter noen langt mindre viktige mennesker (politisk sett, men viktige likevel for meg) og som etter lang leting viste seg å være forpaktere på denne gården. Familien jobbet som vaktmestere og tok seg av vakthold og vedlikehold på palasset. Palasset og gården er ikke åpent for publikum, men omkranset av høye gjerder og voktet av hunder. Gården tilhører idag en gammel militær av en eller annen rang som har nok makt til at ikke myndighetene skaffer seg lov til å dele eiendommen i to for å bygge vei gjennom den (lang historie). Dette kunne forpakterfamilien fortelle meg. Siden jeg var deres gjest, fikk jeg likevel en omvisning og gleden av å bli foreviget på Juan Manuel de Rosas balkong i en blålig skumringstime på selveste Argentinas nasjonaldag.

Utmerket:
Så til utmerkelsen som jeg mottok fra Goodwill med beskjed om å inkludere teksten. Illustrasjonen er på et så nydelig språk at den inkluderer jeg også med glede:

proximidade

"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres."


Føler du deg truffet?
Altså; dette er et forsøk på bloggerehabilitering, og i den anledning håper jeg at jeg tilgis om ikke første forsøk gir et perfekt resultat. Nå er det slik at jeg har fått utmerkelsen en smule ufortjent, og med et så langt fravær fra blogglandia føler jeg meg ikke kompetent til å vurdere overrekkelse til nye prisverdige. Jeg er så ute av blogglesetrening at jeg ikke aner hvem som har fått pris, hvem som fortjener pris (for det endrer seg jo ofte fra måned til måned), og hvem som allerede har funnet frem sine bilder fra sjette mappe og sjette fil. Jeg kommer derfor ikke til å bringe taggene videre til navngitte bloggere, men lar de seks første som leser så langt som dette å føle seg truffet. Ja, du ja. Du er herved truffet, hedret og tagget - av begge taggene! Bare hvis du ikke allerede har svart på dem fra før. Og om du bare føler deg truffet av en dem, så er det greit, det også.


* Jeg linker til den spanske wikipediaartikkelen om Juan Manuel de Rosas, rett og slett fordi den engelske er kaotisk og bidragsyterne i full krangel.

Utsikten akkurat nå

Tiddelibom:


vinterutsikt

februar 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28  
             
RSS 0.91