Min Side - en test

I anledning det nye året får man det sedvanlige nyttårsbrevet fra Ligningskontoret. I år som i fjor inneholdt det et skattekort del 1, en del 2 og en del 3 med utdrag fra skattetrekkstabellen. Men i år fulgte det med en liten bonus. Nederst på del tre fikk man i år en rekke lodd-nummer, såkalte PIN-koder, som kan brukes til å skaffe seg sin egen personlige side med oversikt over de offentlige tjenestene man har bruk for, er registrert hos, og kanskje trenger å kontakte eller gjøre transaksjoner med.

Min Side - ditt offentlige servicekontor på InternettNorge.no

Min SideDette er jo som en ordentlig nyttårsgave! Ideen er genial, og forhåpentligvis blir produktet det også etterhvert som etatene innlemmes i tjenesten. Dette blir spennende å følge med på. Jeg registrerte meg, logget meg inn og fant både det ene og det andre. Blant annet fant jeg ut at jeg ikke eier noe kjøretøy og derfor ikke kommer til å få personlige meldinger fra Trafikketaten. Hvis jeg har glemt hvilken sivilstatus jeg har, så kan jeg finne det her.

(Jada, det er ikke alle som er like god i hukommelse etter hva man kan dømme av nordmenns henvendelser til den norske ambassaden i Thailand - jeg lo godt av den berusede nordmannen som midt på natten måtte ha svar fra UD om han var gift eller ei, noe det viste seg at han var... - fra artikkel i Aftenposten, ikke på nett)

Statens Lånekasse
For moro skyld klikket jeg meg inn på status for studielånet mitt. Siden lånet er nedbetalt hadde jeg håpet å finne en stor 0. Funksjonen fra Min Side fungerte utmerket, jeg ble automatisk innlogget med riktig kundenummer på Lånekassens side og brakt til den riktige siden. Men status for mitt (ikke-eksisterende) studielån kunne ikke vises. Lånekassens forslag til forklaring på det måtte være at det var oppsagt og sendt til inkasso! Det finnes vel ikke muligheter for lånet er nedbetalt i de traktene der. Dette skal dog ikke gå ut over Min Side, Norge.no kan vel ikke noe for holdningene i Lånekassen og det er jo en helt annen bloggpost.

Helsetrygdkort
Bestilling av helsetrygdkort er en annen transaksjon man kan benytte seg av og dette fungerte også utmerket. Med et eneste klikk var jeg kommet til riktig side og allerede innlogget med ferdige personlige opplysninger. Siden jeg først var der og husket at jeg hadde glemt å ha med E111-blankett sist jeg måtte til lege i Frankrike, så har jeg nå bestilt et slikt kort med bare et klikk til, og det skal ankomme i posten.

Dette lover bra!
Det er enda ikke så mange tjenester man kan fikse derfra, men det er mer enn to fluer i en smekk og flere blir det hvis tjenesten utvides etterhvert. Det er en kjempefordel å slippe å lete seg frem gjennom en hel bøtte med etater som nesten ikke vet hvem som er ansvarlig for hvem. Gråsonesaker vil vel uansett måtte kontakte de respektive etater direkte, men kanskje vil de ha tid til å behandle dem nå etterhvert?

Tiqui - foreløpig fornøyd og spent på fortsettelsen.
7 kommentarer

Det la jeg ikke merke til. Dette skal sjekkes ut. Takk for tips!

Hei det er kjekt se at dere tar dere tid til prve Minside og at lsningen engasjerer. vennlig hilsen Norge.no

Iskwew: Ja, det er bare teste!Tor: Du verden, n fler jeg meg beret med besk direkte fra Norge.no! Det er kjekt se at dere ogs besker blogger og at hva vi skriver engasjerer!

Aha :o) Dere i Norge.no br flge med i Blogglandia :o)

Hallo.Jeg tagger deg.9 sanne/ 1 lgnBetty

Du gir meg en rlig sjels mareritt, Betty, men som du befaler:http://tiqui.blogg.no/050107175914_en_rlig_sjels_mareritt.html

Da ankom helsetrygdkortet i posten, s da gjenstr det bare huske ha det med hvis jeg skulle ha behov for legehjelp i ES-land.

Skriv en ny kommentar