Bloggroll

Under construction:

Dette er blogger jeg leser. Tanken er å kunne ha litt omtale om hver, samt spare litt meny-plass på forsiden. Foreløpig har jeg bare listet linkene som stod i menyen, men muligheter for oppdateringer og endringer gjør en slik bloggroll-post mer anvendelig for å finne frem i mine favoritter i blogglandia. Flere omtaler kommer litt etter litt.


Norges Blogglandia:

Antropologi.info
- Lorenz Kazaleh
God oversikt og nyttig side for de som interesserer seg for antropologi både i Norge og utenlands.

Ars Ethica - Nicolas
Mye moral, mye etikk, mye evolusjonspsykologi i Nicolas eget perspektiv og en stadig kontrovers med religiøse bloggere. Man blir av og til gal av hva han skriver, men må visst lese likevel, Se gammelt arkiv her

Cum Grano Salis - Klypa
Har starten bloggen på nytt? Borte er arkivet? Hmmm.

Fra Balkongen - >erik
Var en gang en stille og rolig grønn balkong, nå har han skiftet image og ser nesten ut som en avis, men den kan gjerne leses på balkongen den også, med jazz i bakgrunnen?

Frida Kahlisto - Deltidsharmonisk [og nyoppdaga] - Frida Kahlisto
Har startet blogg i flere varianter og skrevet flere bøker. Nå holder hun mest hus på Forfatterbloggen, men skriver stort sett om det samme - nemlig alt som opptar henne og oss andre. På gamlebloggen Fridas Friske Fraspark beskriver hun bloggingen sin slik selv: Forfatter og sexolog; Frk. Fryd's friske fabuleringer fra en hektisk hverdag. Om menn, kvinner, relasjoner, kjærlighet, sex og sånt...Innhaveren av bloggen liker å spissforumulere seg så alt trengs ikke å tas bokstavelig ;-)

Frøken Makeløs
Denne frøkna har imponert meg mange ganger. Frøkna skriver kort og godt makeløst og er blitt et fast stopp på min daglige bloggrunde. Om alt og alle med et artig perspektiv på det meste.


Goodwill
- Goodwill
Skiløperen og syklisten med det gode humøret som sjelden lar seg rive ut av balanse.

Indregard.no - Indregard

Into Orbit - Rockette

Iskwews hjørne på www - Iskwew
Iskwew har gode tekster, sylskarpe analyser, lune betraktninger, finansielle perspektiver, meninger om det meste og et forsett om å ta rotta på Dagbladets bruk av statistikk. Hun fikser på templaten for tiden, så ikke bli forvirret om det ser forskjellig ut fra gang til gang.

Iversen revisited - Iversen, Ole og Siri
Funker som fasan; Observant morsom skrue med Chinchilla som kjæledyr og en etter sigende fantastisk Madam. Iversen er inspirasjonskilde til å legge bloggrollen ut i en post i stedet for i menyen. Han har to gjestebloggere som enda ikke har blitt illojale og etablert egne blogger.

Morbus Norvegicus - Morten Magelsen

Muslimen - Shoaib

Reality Challenged - Mihoe

Spaltet - Tonje Brustuen

Tyvlyttet - Ragnhild og Delirium

Undreverset - Undre

Victoria - Victoria


Samlingspunkter:

Bloggarkivet

Bloggrevyen

Nordstafett - Iniativtaker Saccarina

Sonitus - Initiativtaker HjortenUtenlandske:

Blog from Bolivia - Jim Schultz at the Democracy Center, Cochabamba, Bolivia
Reflektert og svært nyttig for alle som har interesse for den politiske, økonomiske og sosiale utviklingen i Bolivia.

Informed Comment - Juan Cole - President of the Global Americana Institute
"Thoughts on the Middle East, History, and Religion"

Social Edge - Samlingsportal 
Internasjonale bloggere skriver om sosialt entreprenørskap

TangoSpeak
En døv kvinne i Montreal beskriver prosessen når hun lærer tango, gleder, overraskelser, frustrasjoner, fordommer og seire. Har bare lest litt her, men skal pløye meg gjennom hele arkivet. Hun skriver flott!


Expat Argentina - El Expatriado
Resources, links, opinion, news, and commentary for foreigners and expatriates living or visiting Argentina.

Bloggers in Argentina - Mattiboy
Bloggroll over engelskspråklige bloggere bosatt i Argentina


Sjeldent oppdaterte:
Arianhrod - Jojoy

Beates rasteplass - Beate
Beate skriver rørende, men tar dessverre stadig lengre pauser. Håper livstegnet ikke er så langt unna.

Fuglepiken - Isande
Nedlagt?

Hasta Siempre - Herning

Inanna - Inanna

Teides utsikter og innsikter - Teide

Yaldaboath - Yaldaboath
Omtalt i flere av mine stemningsrapporter, forhåpentligvis kan jeg overbevise ham om å blogge mer etterhvert.

Kommentarer:
Postet av: Undre

Ohhh.... Bloggroller.

Skumle saker.

;)

Sjøl har jeg ennå ikke fått sortert og bygd opp igjen bloggrullen fra den gamle bloggen. Bloggrullen der ble etter hvert lang som et vondt år, og sjøl etter tre måneder i nytt hjem har jeg altså ikke fått bygd opp en ny velfungerende bloggroll i den nye bloggen. Dessuten oppdager jeg stadig nye blogger jeg gjerne vil følge med på, da blir det gjerne til at de som ikke roper høyest forsvinner ut på sidelinja for en stund. I skrivende stund har jeg vel 100 blogger i Bloglines-n min, og det blir bare for mye å ha i en sidebar.

... men det er jo veldig hyggelig å bli linket til. :-D

28.jan.2007 @ 21:39
URL: http://undreverset.wordpress.com
Postet av: Tiqui

Ja, nettopp, Undre. Da jeg begynte hadde jeg jo behov for å "fylle ut med noe" i menyen, men så ble plutselig menyen lang som et vondt år. Da er det bedre å ha bare en link til samlingen av bloggene, samtidig som det gir meg mulighet til å skrive litt om hver også.

Jeg så det hos Iversen, og selv om jeg hadde sett link-listen hans mange ganger, var det flere jeg ikke hadde besøkt før som jeg gjorde fordi han hadde en linje om hvem eller hva det var. Så både for å spare meny-plass og for å gjøre det lettere for folk å se om de vil være interessert i de bloggene jeg likevel leser.

Og her kan jeg jo også legge til og endre etterhvert :) Men jeg rekker ikke alt på en gang, så jeg har ikke fått skrevet omtaler av alle ennå. Det kommer, det kommer. Deg har jeg vel linket til så lenge jeg har visst om deg! :)

28.jan.2007 @ 22:10
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Undre

Ja, det høres smart ut å gjøre som du har tenkt.

Siden WordPress har muligheter for å lage tilleggssider har jeg jo dedisert en side til andre blogger der, men jeg har gjort det enkelt og bare skrevet navnet på bloggen og lagt link under.

Sonja QoE er forresten i ferd med å bygge seg opp en skikkelig rørende bloggroll som absolutt er et eksempel å etterfølge: her.

Dessuten er det en hurtigmeny i WP som gjør at man kan "fange" WP-blogger når man surfer ved hjelp av et klikk, så jeg begynner å få en ganske lang "Nyoppdagete"-bloggroll, som jeg snart må rydde opp i.

Sjøl er jeg ikke så flink til å følge andres bloggroller, det blir mer til at jeg finner nye blogger gjennom interessante kommentarer jeg kommer over inne hos folk.

Det er mulig du har linket til meg så lenge du har visst om meg. ;) Jeg kommenterer ikke så ofte her, men jeg følger med deg via Kinja og/eller Bloglines.

Det ble plutselig mye mindre tid og overskudd til å følge andres blogger, da jeg åpnet min egen.

28.jan.2007 @ 22:41
URL: http://undreverset.wordpress.com
Postet av: Mia

Hei Tiqui

Jeg vet ikke hva du synes om mitt forslag, men jeg var tilfeldigvis innom en annen blogg hvor vedkommende hadde listet opp sine favorittbloggere, og når man pekte på hver og en av dem, så fikk man sett et lite utdrag av hvordan siden til disse bloggerne så ut før man eventuelt bestemte seg for å klikke seg inn hos dem.

Jeg er jo ingen blogger selv, men kanskje det kunne vært en idè å gjøre for deg også? I tillegg til å gjøre det du har gjort nå? Eller hva syns du?

29.jan.2007 @ 01:10
Postet av: Tiqui

Undre: Wordpress virker veldig greit med å kunne lage tilleggssider. Jeg er ikke blitt så proff i bloggverden at jeg enda er på eget domene, men det er jo ikke verre enn at det ligger en egen post med link i menyen :)

Jeg er heller ikke så flink til å følge andres bloggroller, den er mest for min egen skyld. Jeg liker derimot å ha litt orden på ting, så har flere småplaner om opprydding her etterhvert.

Ingen grunn til å unnskylde seg for at man ikke kommenterer hele tiden. Jeg gjør ikke det heller. Jeg kommenterer når jeg har noe å si, men det kan være mange poster jeg liker selv om jeg ikke har noe å tilføye. Ellers er jeg vel mindre aktiv nå enn jeg gjerne ønsker, men det kan endre seg fra mars av.

Mia: Det er et godt forslag og jeg har sett det jeg også andre steder. Jeg innbiller meg at det er en funksjon i Wordpress? I så fall har jeg ikke den muligheten her, med mindre jeg skifter til eget domene. Men jeg synes kanskje de sprett-opp-bildene er litt forstyrrende, spesielt når de ikke er tilgjengelige og det bare dukker opp en stor grå firkant i veien for teksten.

29.jan.2007 @ 09:29
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Undre

Hihi, bra å høre at man ikke trenger å unnskylde seg. Jeg tror det er på denne måten for de fleste; man følger med flere steder enn man kommenterer jevnlig.

Den funksjonen dere etterlyser kommer fra www.snap.com

Det var noe som plutselig bare dukket opp som en tilleggsfunksjon i WP-systemet. Det er de nye linkene som ikke har vært innom Snap-systemet før som er grå. I WP er det mulig å slå den av, men personlig synes jeg enn så lenge at det er flere fordeler enn ulemper med den, så da har jeg valgt å la den være aktiv.

29.jan.2007 @ 11:13
URL: http://undreverset.wordpress.com
Postet av: Iskwew

Tiqui... skal jeg opprette en blogg til deg på Iskwew.com eller? Jeg blir gaaaaaal av dette formatet og denne menyen som er borte vekk hele tiden.

En helg når du er ferdig med oppgaven?

29.jan.2007 @ 23:46
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Tiqui

Menyen skjønner jeg godt at du blir gal av, den var i orden en stund, men så har den tullet seg til igjen. Den er fin i IE, men ikke i firefox. Har ikke hatt tid til å purre på blogsoft på det punktet.

Hvilke andre deler av formatet er det du blir gaaaal av?

Skal nok ha en gjennomgang av hva jeg vil med bloggen og hvordan når jeg er ferdig, men det må vente til da, ja.

30.jan.2007 @ 10:50
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Sexy Sadie

Mange gode der ja, enig i listen din.

30.jan.2007 @ 10:54
URL: http://sexysadie.norblogg.net
Postet av: Teide

Det er helt greit at jeg står som sjeldent oppdaterte. Senker prestasjonsangsten :-)

30.jan.2007 @ 13:38
URL: http://teide.blogg.no
Postet av: Tiqui

Teide: Ingen grunn til prestasjonsangst, og det kan rett som det er hende du havner opp igjen blant de andre. Når jeg selv blir mer "oppdatert", så pusher jeg kanskje mer på deg også? ;)

30.jan.2007 @ 14:15
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Iskwew

Det er stort sett den manglende menyen jeg blir gaaal av :o) Og til tider responstiden.

30.jan.2007 @ 21:43
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Tiqui

Vi tar en hyggelig blogg-planleggingshelg engang i mars, tenker jeg! Gleder meg allerede :)

31.jan.2007 @ 21:01
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Frida K

Jeg rømte til VG blogg. Den er mer stabil, bedre design, kan linke opp forskjellig i kategorier, og jeg får mange flere treff der. Lett å administrere. Virker som et aktivt sted ;-)

03.feb.2007 @ 08:42
URL: http://www.vgb.no/18803/
Postet av: Tiqui

Høres ut som positive sider med vg-blogg, Frida. Jeg stusser bare litt på url'ene der. Liker å ha bloggnavnet i adressen. *tenke, tenke*

03.feb.2007 @ 10:44
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Frida K

Det er vel det eneste negative jeg har funnet ved VGB. Og jeg synes det positive oppveier i massevis. Også er det mye trafikk der, det vil, mange flere som leser og kommenterer. Det ble veldig tydelig når vi har en puppeblogg på weblogg, og la ut en puppeblogg på VGB. Besøket økte svært mye. Mangedobbelt.

03.feb.2007 @ 16:35
URL: http://www.vgb.no/18803/
Postet av: Frida K

Blir bloggen din sapmmet med kommentarer? Var inne på webbloggen min i går og hadde fått hundrevis av spamkommentarer. Litt av en slettejobb. Får bare fjerne den snart.

08.feb.2007 @ 07:07
URL: http://www.vgb.no/18803/
Postet av: Tiqui

Jeg får en del spam, men stort sett bare på eldre innlegg. Har derfor sperret for kommentarer på noen av de mest "populære" spam-postene, så nå er det overkommelig med spam. Blokkerer også IP-adresser over en lav sko.

08.feb.2007 @ 16:36
URL: http://tiqui.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/3836072