Sykkeltur i vinterstemning


Selv om det var litt tregt å komme seg ut av sengen denne vintermorgenen, stilte Tiqui og en venninne morgenfriske opp for å ta en hyggelig sykkeltur i Maridalen. Kl. litt over 10 møttes vi ved Treschows bru og syklet på hvite, vel-strødde stier langs Akerselva oppover til Maridalsvannet. Foreløpig hadde solen gjemt seg og det var overskyet, litt kaldt på nesen, spesielt i skyggen. Men varmen kom fort og det gikk ikke lenge før vi måtte ha en teknisk stopp for å redusere påkledningen. Skydekket begynte å sprekke opp og noen veldig lovende blå tendenser viste seg på himmelen.

Et naturlig frokoststed
Et sted langs ruta (ingen av oss husker hva det heter der) fant vi noen benker og bord hvor vi tenkte vi kunne stoppe og spise frokost (!). En eldre mann drev og saget der og to grå kattepuser tittet halvveis engstelig halvveis nysgjerrig på oss når vi parkerte syklene.

- "Kan vi sitte her?" spør vi den eldre mannen.
- "Her kan dere sitte!" får vi et bestemt bekreftende svar, og like etter kommer han med polstrede puter til sitteunderlag til oss. Makan til service!

Selskap i skogen
Mens vi sitter der og nyter vår medbrakte flytende og fast føde kommer det en bil med to eldre karer til. De går på krykker med isbrodder og stavrer seg inn til benkene. De hilser blidt på den eldre karen som sager og den ene setter seg ned. Den andre går i bilen og hentet en boks med kattemat. Da blir det fart på de to gråpusene!

De to herrene fryder seg over kattene og forteller at de pleier å komme opp hver morgen og mate dem. Sagmannen kommer med sitteputer til de nyankomne så de også skulle sitte godt. Avispapir og fjøler blir hentet i bilen for å sette i gang å koke kaffe.

- "Vi har en sånn "misjons-kjele" forstår du!" sier den ene mannen,
- "og vi pleier å koke kaffen vår på den".

Mimring
Solen titter endelig frem og det blir en varm og koselig stemning rundt kaffe-kokingen.
- "Ja, nå varmer jammen meg sola også!" sier han som kokte kaffe.
- "Ja, det var noe annet i krigens dager, det.." sier den andre.
- "Når vi sykla til skolen, - huser du? - så var det over 30 kuldegrader!"

- "Men er det ikke kaldt å sykle ute i dag, da?" spør de oss.
- "Vi blir jo varme i oppoverbakkene!" svarer vi litt kjekt.
- "Jammen det er jo nedoverbakker også da!" flirer kaffekokeren.

Vår pause er over og vi ønsker dem en god dag videre.
- "Ja, det har vi hver dag, det!" er det blide svaret vi får.

Innblikk i andres verdener
Mens vi tråkket videre i den varme solen kunne vi ikke dy oss for å smile litt over den lille verdenen "utenfor verden" vi hadde fått et innblikk i. Man trenger virkelig ikke dra langt for finne det eksotiske, det annerledes og det genuine.

Disse gutta, oppvokst sammen, og nå gamle sammen, som samler seg hver morgen i skogen, mater kattene, sager litt ved og koker kaffe, mens de skravler om krigens dager og gode minner, de gav oss et yndig lite pust av en annen hverdag midt på en onsdags formiddag.
16 kommentarer

Jeg antar at det er dette som kalles kvalitetstid.Fin historie!Skal dere p sykkeltur til Bygdy, si ifra, s skal jeg dokumentere dere p fotografisk vis :)

: Det kan kalles kvalitetstid, ja. Og hver eneste dag har denne gjengen av gutta p skauen det. P Bygdy har jeg syklet mange ganger, bde sommer og vinter! Hadde jo vrt stas hatt med egen fotograf ;)

En veldig fin liten historie. Jeg ble nesten litt rrt, og s minner det meg litt om min pappa...

Skorpionkvinnen: Takk skal du ha! Ja, jeg blir ogs rrt, de var s inderlig gode disse gamle mennene, og snn som de frydet seg over kattene, hverandre og vr lille gjesteopptreden.Hvis de minner om din pappa, s m han vre en flott mann :)

Et artig apropos, dette her - jeg har akkurat vrt med p avslutning for en p jobben som skal bli pensjonist, og det var jo selvsagt mye mmring over tiden i arbeidslivet, men ogs refleksjoner over hva han s fram til f tid til som pensjonist. Og det var nettopp slikt som dette her, de sm tingene, de som virkelig er livskvalitet!

Jeg hper din kollega har et slikt fellesskap dele sin livskvalitet med, Goodwill. Denne historien er fra en tidligere vinter, og jeg har sett dem mange ganger siden. De er der virkelig hver dag p formiddagen, og rundt juletider hadde de til og med innstallert seg med juletre og belysning rundt kaffekjelen.Jeg blir nesten rrt til trer hver gang jeg sykler forbi dette "kvalitets" - stedet.

Jeg vet ikke om han har det, men jeg tror det, og hvis han ikke har det s kommer han til skaffe seg det.Det er noe vidunderlig godt med snne mennesker, som er i stand til se hva som er livskvalitet - og som lever det ut. Vi har noe lre av dem!

Ja, det er sant, Goodwill. Det er vidunderlig godt, og det skal s lite til. Et bl og egenkokt kaffe i godt selskap. Man trenger ikke mer for lage tradisjon. Lykken skapes i yeblikket av helt enkle midler. Det trenger ikke koste noe engang!

Du kan f egen og dedikert fotograf nr som helst. Bare hinte litt og knipse med fingrene. :)

*knips* - var det et hint godt nok?Det m forresten vre veldig gode lysforhold i disse gnistrende solrike vinterdagene? Mens det er lyst, iallfall?Hva slags motiver ser du for deg p Bygdy, prey tell?

Objektivet som du har lagt merke til er lys-sterkt, s jeg vil tro at s lenge vi beveger oss innen tidsrommet 08.30 - 16.30, kan mye gjres.Du har mailen min, s bare rop ut. Eventuellt ligger mer kontakt-info p bloggen min. Hintet er registrert, n er det opp til fantasien og kreativiteten.

Sykler du selv, , eller hvordan har du tenkt holde flge med meg mens du fotograferer? ;)

Jeg tenkte st i ro, mens du sykler rundt og rundt ;-)Sykkelen min er ikke sykl-bar, og dessuten har jeg en drlig flelse ifht sykle med masse fotoutstyr p ryggen/skulderveske.

Rundt og rundt sykling er jo litt trtt, da, spesielt siden stiene ikke akkurat er s brede. Lurer p hvordan forholdene p stiene er? Folk bruker dem vel til turging, s det er noenlunde fremkommelig med piggdekk? Blir det for dyp sn blir det bare vanskelig.

Det kan tenkes at jeg tar en tur imorgen og ser litt. Snn helt tilfeldigvis, alts.Men tar trolig vrforbehold. kaldere enn 10 minus gir drlig batterilevetid og tendens til frosne fingre.Og sn passer ikke, iallefall ikke fallende fra himmelen.

Etter mine meteorologiske betraktninger ser dagens vr helt upklagelig ut! Sol, skyfri himmel, ikke for kaldt for batteriet, ikke for varmt for den gnistrende flelsen :)

Skriv en ny kommentar