Alder og selvpresentasjon

Vedkjenner du deg alderen din? Den egentlige alderen?
 
 (Illustrasjon fra D'Lynn Waldron)I min spede nybegynnertid på internetts sosiale nettsider var jeg ærlig om det meste. Relativt fort oppdaget jeg at ikke alle andre var ærlige om alt, og spesielt var det populært å lyve litt på alderen. Det fantes mange ulike grunner til å lyve på alderen:


- Jeg har mest til felles med folk som er 10 år yngre enn meg, så da setter jeg likegodt ned alderen til den aldersgruppen jeg vil ha kontakt med.


- Jeg ser yngre ut har jeg fått høre, så da setter jeg likegodt alderen ned slik at den matcher utseendet.


- Jeg vil helst å ha kontakt med yngre damer, så da setter jeg likegodt ned alderen min slik at de ikke tror jeg er for gammel for dem.


- ....?


Ja, nei, dette var vel i all hovedsak de grunnene jeg fikk høre. Nå sier det seg selv at jeg aldri fikk høre grunnene til dem som faktisk lurte meg, de som jeg aldri fant ut at hadde en annen alder enn den de sa. Jeg kan jo ikke utelukke at jeg ikke har blitt lurt, - hvordan skulle jeg vite det?


En av dem hadde trukket fra seks år på alderen. Jeg syntes kanskje han hadde blitt rasende fort ferdig med doktorgraden sin og var imponert over hvor effektiv han måtte være. Helt til han avslørte femte gangen vi møttes (5te!) at han hadde levd i noen flere år enn hva han ville innrømme for meg. Plutselig var ikke doktorgraden fullt så imponerende, og så begynner man jo å lure.. Hvorfor i all verden skulle han lyve på det? Hva er det man tror at man oppnår? Jeg ville gladelig truffet denne mannen og fortsatt å hilse på ham selv om jeg visste hans virkelige alder. Nå derimot ble det hele litt flaut.


Motstrøms og motmæle

Etter mange episoder med merkelige aldershopp og ca-tall, så fant jeg ut jeg ville protestere. Jeg var selv 33 år på det tidspunktet, og gikk motstrøms og satte opp alderen min til 37.

Poenget var bare å ha en høyere alder for en liten stund, sånn for å kunne blunke med vippene i et ansikt formet som et spørsmålstegn hver gang jeg fikk servert en av ovenstående forklaringer på nedskjæringer i alder.


Men jeg fikk en behagelig overraskelse og oppdaget en helt ny grunn til å lyve på alderen. Over natten ble henvendelsene halvert fra ynglingene på 18-20 år som søkte "eldre kvinner" for "spenning" som antagelig betyr opplæring. Mest sannsynlig søkte denne guttegjengen etter kvinner opp til 35 år. (Så _eldre_ kvinner var de vel ikke egentlig ute etter, bare noen som hadde hatt noen runder før dem). Dette var så behagelig at jeg beholdt tyv-alderen min på 37 år helt til det var sant.


Nå er jeg 38 år og funderer på om jeg skal ta 40-årskrisen ved hornene og like godt sette alderen opp til 41 år så slipper jeg å runde 40. Jeg husker at det var mye enklere å være 31 enn 29 eller 30, mange færre kommentarer og spørsmål da, ikke så spennende å kommentere alderen til en 31-åring, liksom. Kanskje det er det samme på 41? Ville ikke det være en god grunn til å lyve på alderen?


For noen dager siden fikk jeg en hyggelig melding fra en kar på 120. Det er jo også en måte å sette opp alderen på, så ekstremt at man skjønner at vedkommende ikke vil vedkjenne seg sin alder. Når jeg spurte, fikk jeg svaret: ca 45. Ca? Jeg må le, dette er jo et rimelig enkelt spørsmål som man ikke skulle ha behov for estimater for å svare på. Enten er man 45, eller så er man det ikke. Er man det ikke, så lyver man på alderen, og så spørs det da - har vedkommende en humoristisk nok grunn til å lyve som gjør at det blir akseptabelt, og ikke minst morsomt?


Har du løyet på alderen?
Opp eller ned?
Hva var din grunn?
Og hvorfor sluttet du eventuelt med det?


Kommentarer:
Postet av: PoPSiCLe

Tja... jeg har da løyet på alder noen ganger, men ikke online, tror jeg. Jeg er som regel eldst, eller i alle fall blandt de eldre, i de gruppene jeg befinner meg - jeg henger mest med yngre mennesker, og nekter vel kanskje å innse at jeg begynner å bli "gammel" :D

Men grunnene til å lyve på alderen var ganske enkelt for å komme meg inn på utesteder. Dette var da i tidsperioden der man ikke nødvendigvis var så kravstor på å måtte se leg i døren :)

02.sep.2010 @ 22:53
URL: http://www.junkfoodjunkie.no
Postet av: Shoaib

Egentlig aldri jeg kan huske. Har ikke helt sett behovet for det :)

29.sep.2010 @ 23:50

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/21270084