Slett og flytt

Jeg må flytte.

Ikke jeg fysisk, men livet mitt.

Ikke livet selv, men innholdet, det lagrede innhold, det som befinner seg på harddisken.
Noe ordnet, noe tilfeldig, noe glemt, noe viktig, noe rørende, noe vondt og noe likegyldig.

Det likegyldige kan slettes.(Foto: Moving Stool by Gabriele Pezzini for Max Design

Det som er likegyldig nå var ikke likegyldig da det ble lagret. Siden har det forsvunnet lengre og lengre bak på harddisken for sjelden og aldri bli hentet frem. Nå er det likegyldig for meg. Er det også likegyldig for de andre det gjaldt?

Det er litt som nytt skoleår og ny timeplan. Det ligner veldig på forrige år, men det er likevel nytt. Nå skal jeg flytte inn på ny maskin. Det gir en ny sjanse for å få orden i filene, i arkivene og i livet. Denne gangen skal man være smartere, gjøre det enklere, lagre lurere, mer organisert, lettere å finne igjen.

Men jeg lurer på om jeg ikke gjorde det sist også? Hvorfor ligger det da så mye rart på så mange rare steder på den gamle maskinen? Er det likegyldighetsprosessen som påvirker hvor ordnet det ser ut?

Det anbefales å flytte hjem en gang i blant for å få kastet alt man samler seg over tid, og rensket ut slik at man sitter igjen med de tingene man bør ha uten at de eier deg.

Det slår meg at det ikke er rart at datamaskiner ikke er tiltrodd mer enn tre års levetid. For over tre år endrer livet seg, det som betydde mer før betyr mindre nå, nå er det andre ting som er interessant, besnærende, altoppslukende. Denne maskinen har vart i åtte år. Det første jeg lagret så smart, så organisert for åtte år siden lar seg ikke engang åpne lenger. Det har feil format. Det støttes ikke. Kanskje like greit. Jeg legger det i likegyldighetsbunken, høyreklikker og velger "slett".

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/20621868