Ugler i mosen eller på peishyllen?

Min argentinske venninne samler på ugler. Ikke spør meg hvorfor, men i Argentina skal de visstnok bringe lykke. Og hun ønsket seg en ugle fra Norge. Men hvor i alle dager får man tak i en uglefigur? Jeg har derfor vært på uglejakt. Som forberedelse til jakten lette jeg på finn.no og forsket jeg på wikipedia. Jeg fant ut at det ikke er så mange ugler som hekker i Norge, men noen av dem er Snøugle, Hornugle, Hubro, Perleugle og et par til.Det tre første er de kuleste, og Hornugla er representert som bilde over. Men hvor i all verden skulle jeg begynne å lete etter en figur av en slik ugle? Min uglejakt i Oslos asfalt-jungel forløp seg som følger:

Folk sperret øynene opp som ugletallerkener av slikt et merkelig spørsmål:
- "Si meg, har Dere ikke tilfeldigvis en ugle? En slik figur, vet De? Nei, det er klart, hvorfor skulle Dere ha noe slikt. Ja, men De skulle ikke vite hvor det kan tenkes at det finnes en ugle, da?"

Jeg ble sendt på en wild goose chase, men du vet, det var ikke ville gjess jeg var på jakt etter (Det fantes det derimot mye av!), men en ugle. Omsider fant jeg det første stedet med noe som lignet. En tøydukkeugle som sa "uhu". Ja, den sa faktisk uhu. Men det triste utbruddet kom nok av at det ene øyet hadde falt ned, så hun så så skjev ut i ansiktet, den stakkars ugla. Hun lignet ikke spesielt på Klara Klok heller.

Så fant jeg butikken med det rare i. Og Ivo Caprino-mannen som stod bak disken rettet på Skomaker Andersen-brillene sine og sa: "En Ugle! Ja, det har jeg sikkert. Titt en titt borti der, du frøken, så skal du nok finne en ugle, skal du se."

Jeg tittet langt og lenge og lenger enn langt og befant meg plutselig innsperret blant musefeller, trekatter og en kar som var på jakt etter en kaffeboks. Men om ikke lenge var han også på jakt etter en ugle, du vet, når man først har sperret damen inne kan man ikke godt la være å hjelpe til.

Jeg begynte å bli frustrert. Jeg så ingen ugle, ikke engang mose! Caprino selv måtte nok ut i dyst. Han la hodet bakover, rynket på nesen for å justere brillene og tittet overalt der jeg allerede hadde vært.

Så snur han på hælen, trekker brillene opp og gliser: "Ja, jeg visste jeg hadde en ugle, men den er dyyyyr! Akkurat da titter jeg ned i en liten lekekasse og med nebbet ned ligger det en liten og forsagt perleugle utskåret i tre. Caprino vil vise meg den flotte ugleleke-klokken fra 50-tallet som koster en formue, og når jeg er ferdig med høfligheten viser jeg ham perleuglen og spør: "Hva skal De ha for denne da?"

"Den, jenta mi, den skal du få for tålmodigheten!"

Jeg ble så glad at jeg endte opp med å kjøpe en gul lekebil i tillegg. Hvorfor en gul bil, spør du? Se det er en lang og intern historie...

11 kommentarer

Så flott historie!

...og et fint og etterlengtet gjensyn med deg, Tiqui

:-)

Hva med denne? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=23063942

Maria: Tusen takk!

Jeg var innom min egen blogg og oppdaget at det var et helt år siden sist, og svineinfluensaen fortsatt var første blikkfanget... det gikk jo ikke an! Jeg lover ikke noen storproduksjon, men vi får se om jeg ikke finner frem noen finurligheter.

Erlend: Den var ikke verst!

Det har jo rent ugler og svineinfluensa av små og store dimensjoner i alle sideelvene siden den gang -på tiden med oppdatering, ja :-)

Hvis du har lyst på dette:

http://www.madeinslovenija.net/components/com_virtuemart/shop_image/product/59b2b82f77c47d57f407342a2a8022ab.jpg

bare si ifra!

Opprinnelig kom http adressen for lang og dette er enden til den:

product/59b2b82f77c47d57f407342a2a8022ab.jpg

Maria, jeg skal gjøre mitt beste. Satser på at noen småsnutter jeg har skrevet, men ikke lagt ut kan sette meg igang igjen ;)

Anonymous - den var jo utrolig søt da - hvor er det man skaffer en slik?

Ok da, du får uglen som gave. Jeg skal sende den til venninne mi i Oslo hvor du skal hente uglen. Trenger bare email addressen din for kunne sende deg addressen til venninne i Oslo.

Har netopp funnet email addressen din. Bare vent en liten tid!

Anonymous - så hyggelig av deg, tusen takk! :)

Anonym! Idag kom uglene! Det var jo ikke bare en, men tre søte små. De skal få være med til Argentina neste gang jeg drar bort, så får de hilse på uglemammaen selv!

:) Tiqui

Skriv en ny kommentar