Spor i biblioteksanden

"Hvem er jeg hvis jeg ikke kan sette et spor i sanden - om mitt lille eksistens"
~ Susann Nashat


gsub

En fredag formiddag på biblioteket lette jeg etter et kapittel i en bok. Jeg vandret mellom bokhyllene fulle av tidenes kunnskap om alt jeg ikke vet. Jeg fant boken jeg lette etter, og slo opp på kapittelet jeg var på jakt etter. Der, akkurat der, lå det en hvit lapp, en slik en som biblioteket noterer navnet til låntakere på når de har bestilt bøker. Nashat, Susann, stod det øverst på den ene siden. På den andre siden var det skrevet med blyant "hvem er jeg hvis jeg ikke kan sette et spor i sanden - om mitt lille eksistens".

Jeg tok med boken til kopirommet, kopierte mitt kapittel, og mens jeg kopierte var det tre andre mennesker innom. En økonom, en sosiolog og en utvekslingskoordinator. De fikk alle høre om den lille meldingen som møtte meg mellom arkene akkurat der mitt kapittel startet. Ingen hang seg opp i at det skulle vært "min" og ikke "mitt" eksistens. Istedet trigget det flere historier. Finurlige og underfundige fortellinger om situasjoner, utsagn, misforståelser som produserte de merkeligste setninger, men som alle hadde gjort dagen i dag litt utenom det vanlige.

Du har satt et spor i sanden, Susann, og du har startet en bibliotekhistorie, og kanskje ditt lille spor vil være en inspirasjon til andre små historier?

Kommentarer:
Postet av: Goodwill

Et øyeblikks hverdagsmagi :-)

27.okt.2008 @ 14:50
URL: http://goodwill1.wordpress.com
Postet av: Susann Nashat

Dette var morsomt å lese, fant plutselig på å google meg selv (å google seg selv er undervurdert!) =)
Tenk at jeg hadde glemt igjen min lille tanke og ble sitert her.
Jeg fikk aldri skrevet den blogposten dette var tiltenkt, det ble med et lite fotspor på UB.
Susann

26.mar.2009 @ 21:28
Postet av: Tiqui

Hei! Google seg selv er helt klart noe man bør gjøre oftere. Det er en ære å få besøk av deg på bloggen, Susann!

Det gjør ikke noe at ikke du skrev den bloggposten, det holdt nemlig med det fotsporet på UB, for bloggen skrev jeg ;) Og det fikk flere mennesker til å tenke på sine historier om hverdagsmagi.

Takk skal du ha :)

27.mar.2009 @ 09:32
URL: http://tiqui.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6438025