Våren er her!

Lørdag, sol, litt over 12 grader og jeg har fri! Skulle jeg på loppemarked? Tur i marka? Trene? Ut på øyene? En ting var iallfall sikkert at jeg skulle være ute - ute i solen med massivt inntak av D-vitaminer på nesen og forsøksvis forbrenning av blek vinterhud. Hele dagen var bare min!

20080419olavryes
(Foto: Elisa Vik: Olav Ryes Plass)

Det vil si, jeg stod tidlig opp, skrev ferdig en artikkel som ikke har deadline før på mandag og fikk sendt den avgårde midt på dagen. Resten av lørdagen stod dermed til disposisjon til hva som helst av impulsive påfunn. Noen hadde foreslått reker på brygga, og det var en glimrende ide som ble nøye vurdert på linje med andre utmerkede alternativer. Det ble ikke reker, men en deilig sløvedag i sakte trav rundt på grünerløkka med en venninne. Vi krydret dagen med tørr hvitvin (fransk Tariquet 2006 som var en ny oppdagelse for meg), cesar kylling sandwich, enkel cortado og lette samtaler som skled over i dyptpløyende samtaler med tilløp til selvinnsikt. Første vårdagen i byen er som en oppvåkning. Over natten har fargene vendt tilbake som om de var trekkfugler og hadde forlatt oss i en svart-hvitt-verden av grånyanser i flere måneder. Nå plutselig var gresset grønt, husene hadde igjen blitt fargerike, og himmelen var blå, ikke grå.

tariquet2006
(Foto: Elisa Vik: Blanke glass og solstråler til)

Siden vi var så godt i gang med å gjøre ingenting, fortsatte vi med pledd, grill, tinto verano og to gode venner til i parken. Fantastisk å kunne slippe å tenke på klokka en hel dag til solen går ned. Og i vår park går solen nesten aldri ned, ikke før skyggene ble lange. Å tenke på at dette bare er begynnelsen, det gjør at det sitrer overalt i kroppen. Vi har hele våren og sommeren foran oss med mange, mange fine dager og muligheter til å gjøre alle de alternativene som det ikke ble denne dagen - eller la være.

olanarrtre
(Foto: Elisa Vik: Kveldssol)
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar