Kafemaraton på jakt etter mobilt kontor

Kafemaraton
Jeg hadde en kafe-maraton i går for å se om jeg fant noen gode jobbekafeer. Et sted man kan ta med seg boken, papirene, notatblokken, laptopen, kjøpe sin kaffe uten at man blir ruinert og jobbe noen timer. Dette er ikke så enkelt som det høres ut. Jeg var innom 6 kafeer, og bare en av dem hadde trådløst nettverk. Om man bare skal skrive eller lese er det ikke så farlig å ikke ha nettverk, men det kan være greit å kunne sende en epost underveis.

En kafe drevet av en italiensk familie var travel og hyggelig, god stemning og godt lys, men ubehagelige barkrakker i feil høyde i forhold til bordet. Det gikk ikke å sitte lenge der, selv om det var underholdende å overhøre eieren rope og kommandere på italiensk vis. En annen hadde utmerkede stoler og bord, men det var en trekk som gjorde at jeg stivnet i kroppen på tross av rykende varm te mellom hendene. Måtte et annet sted for å finne varmen, litt for mørkt var det der også. Et tredje sted var varmt og godt, grei sittestilling, men lokalet var ikke så koselig, og det gjorde meg rastløs. Storforlangende, synes dere? Kanskje, men jeg har fortsatt ikke klart å sette fingeren på hva som gir anledning til god konsentrasjon.

Jakten på arbeidsstemningen
Jeg liker å lese, og jeg liker å jobbe. Men det er ikke alltid jeg er i stand til å jobbe særlig konsentrert hjemmefra. Som student var alltid målet å pelle seg opp på skrivesalen på universitetet, fordi der kom jeg inn i en arbeidsstemning. Nå som jeg ikke er student lenger må jeg finne alternative steder hvor man får "arbeidsstemningen".

Har du noen forslag?

Det trenger ikke være helt stille der, det gir stemning om det er litt bevegelse i lokalet og mennesker rundt en. Det gir akkurat den nødvendige distraksjonen innimellom til at man klarer å motivere seg for mer jobb. Dessuten føler man da at man er ute i verden og ser mennesker, ikke bare sitter isolert med nesen inn i laptop-skjermen. Det er en fordel med trådløst nettverk og tilgang til stikk-kontakter, men som lese-kafe er ikke det nødvendig. Det er nødvendig at man sitter noenlunde godt. Ingen klarer å konsentrere seg hvis man får vondt i kroppen etter fem minutter. Og så må det ha en hyggelig stemning der.

Jeg har en favoritt foreløpig, men siden jeg fortsatt søker etter alternativer, så er det noe jeg ikke klarer å sette fingeren på som mangler. Kanskje du har en favorittkafe hvor man kan finne konsentrasjonen?

arbeidskafe
(Foto: Elisa Vik. Kafe med gode konsentrasjonsmuligheter)
4 kommentarer

Bra beskrivelse av problemet. Jeg sliter med det samme selv. Her på Bryne har jeg faktisk funnet roen på en cafe inne på kjøpesenteret M44. Den heter Mezzanin, og ligger (som ordet tilsier) på mellomplan mellom to etasjer. Man sitter i gode lenestoler (eller vanlige "kjøkken-stoler" om du foretrekker det), og det finnes peis, god kaffe og trådløst nettverk. Det er en perfekt, lav bakgrunnstøy fra folk som passerer over deg og under deg, og du har utsikt ned til hovedinngangen som til en hver tid gir deg noe å se på i de små arbeidspausene. Jeg tror du hadde likt deg der.

Pål Berge: Ja, det høres ut som et veldig bra sted å jobbe. Bryne er nok litt langt unna siden jeg bor i Oslo. Men hvis jeg er på besøk hos slekta en gang, så tar jeg gjerne turen dit! :)Noen flere som har forslag?

Er også på jakt og testet et par kafeer (har lignende kriterier):- Cafe Kontoret (Gamlebyen): Varierende. Kun ok tidligere på dagen, men ikke mange andre som jobber der. Ikke internett, men utmerket og rimelig mat- QBA (Gruenerløkka): vært der engang. Mange jobber der med laptoppene sine. Ålright sted. Men ble etterhvert ganske bråkete- Lyst (Tøyen): vært der to ganger og favoritten så langt. Ikke internett, men lyst og ikke altfor bråkete. Også andre som jobber eller leserDet fins også en kafe ved Schous plass (husker ikke navnet) som jeg har lyst å testeHvilke kafeer har du testet så langt, Tiqui?

QBA (Grünerløkka) er foreløpig min favoritt. Strømuttak til pc, trådløst nett, mange som jobber og god arbeidsstemning før den omdannes til "bar" utpå kvelden.Lyst (Tøyen) er også ok, og selv om den ikke har eget trådløst nettverk er det noen tildels ustabile nett i nærheten man kan bruke av og til.Stolen (Sofienberg) er fin til å lese hvis du får plass i noen av de gode stolene. Rimeligere enn de to andre.La Famiglia (Grünerløkka) var den italienske jeg nevnte over.Toucán (Grønland), fin til å lese på og skikkelig gode smoothies. Vet ikke om de har trådløst nettverk. Få andre som jobber, men fredelig, iallfall på dagtid.Skal se om jeg ikke husker et par-tre til senere i dag.

Skriv en ny kommentar