Lenger ut på pampasen II

Hvor i huleste flate Argentina befinner jeg meg, kan dere jo lure på, og siden jeg fant et fryktelig fint kart på nettet, så skal dere få vite ganske nøyaktig. Jeg er i Rio Negro dalen, hvor pampasen strekker seg endeløst og horisonten er vid. Buskas med gule blomster og grågrønt gress dekker jorden så langt øyet rekker, bare avbrutt av alleer og "gjerder" av alamo-trær som omringer og beskytter dyrket mark for vind og uvær. Akkurat nå er været strålende, akkurat passe varmt og akkurat passe friskt.

m_rionegro
(Kart: Rio Negro-provinsen og Neuquen)

Jeg er i skrivende stund i Villa Regina. Mitt første stopp var i Choele Choel hvor jeg besøkte familien til min tangolærer i Fray Luis Beltran. På et døgn ble jeg lokalkjendis og dukket frem i både lokalradioen og lokal-tvkanalen, som forøvrig sender opptak av min aller første tango-opptreden sammen med min kjære lærer på tv i kveld. Jeg håper inderlig noen tar det opp, for jeg er nå utenfor rekkevidde til å kunne se det selv. Nå er turen kommet til Villa Regina og det bittelille stedet Chichinales som ligger langs veien litt før. Det er så lite at det ikke står på kartet, derfor har jeg valgt å finne overnatting i Regina og heller ta en tur-retur til Chichinales. Dessuten er det ting som tyder på at jeg har et ærend i Chelforo også. Deretter går turen til Cipoletti og videre til San Carlos de Bariloche. Deretter vender jeg nesen "hjem" igjen til Buenos Aires.

 rionegro
(Rio Negro-elven sett fra broen mellom Choele Choel og Fray Luis Beltran)
2 kommentarer

Du får jammen opplevd litt :o)

Så du noen kjekke gauchos da?

Ja, jammen også!Kjekke gauchos er det flust av. Jeg har tilbragt skumringstimene ved bredden av Rio Negro med mate-termos, selvplukkede moreller og kveldsbrisen i håret mens jeg innyndet meg hos en lokal-gaucho som har bil i håp om at han har lyst å kjøre meg på jakt etter en chacra-gård langt ute i gokk i morgen...

Skriv en ny kommentar