Generøs kafekultur

Når man drar på kafe og bestiller kaffe, ser jeg for meg en kopp med svart innhold og kanskje en sukkerskål. Når jeg bestiller te inneholder mitt indre bilde av bestillingen heller ikke stort mer enn et krus. Når forventningen er så sparsommelig blir man direkte overveldet over hva som følger med i en argentinsk bestilling. Her er hva kelneren kom med da jeg satte meg inn på Cafe Tolón for å varme meg på en kopp te:

image170


Her er det riktignok en tekopp. I tillegg er det en mugge med kaldt vann, et lite glass til vannet, en mugge med teblader og varmt vann, en ekstra mugge med varmt vann til å fylle på tebladene, en sil, en skrellet sitronskive, en sjokoladebit og en småkake i tillegg til porsjonsposer med sukker og sukketter. Noen steder får man også servert et lite glass med fersk appelsiinjuice i tillegg til alt dette.

Jeg var tidlig ute og skulle bare ha en kopp te før mine kamerater skulle komme 20 minutter senere. Denne rikholdige bestillingen varte til besøket kom og nesten en time til. Jeg kan bli vant til dette...
8 kommentarer

Er det ikke deilig? Det blir liksom en hel liten seremoni ut av det. Det er sjelden slikt skjer her på knatten, men så har jo vi sykling :-)

Iversen: Ja, er det ikke praktisk? Når mine to venner kom ble vi nødt til å flytte til et firemannsbord, fordi det rett og slett ikke var plass til tre tekopper på et enkelt bord.. ;)

HvaHunSa: Som antropolog har jeg jo en forkjærlighet for seremonier ;)

Kan du ikke finne opp en sykkelseremoni?

Herregud så herlig å bli servert på den måten. Når man blir vant til den norske måten, blir man vel litt overveldet, som du sier. Forresten så føler jeg meg overveldet hver eneste gang jeg får bare litt ekstra service - så ille er det her til lands. Når servitøren bærer til bordet det bestikket som det egentlig var meningen at jeg selv skulle ta framme ved kassa. Når de sier det er greit, når man har tatt seg en kaffe og skal betale for den. Når de tyggegummityggende ungdommene på Rema 1000 tilbyr seg å bære ut et par av bæreposene dine. Egentlig synd at man skal bli så imponert.

Rabbagast: Ja, er det ikke fantastisk? Kanskje synd at man blir overveldet, men jeg liker likevel tanken på at man blir så fornøyd at man gir uttrykk for det til dem som serverer, de trenger jo også litt ros for den ekstraservicen de gir.

Det er altfor mange eksempler på at man forventer service nesten uten å gi et smil tilbake. Kelneren på Tolón får helt klart flere smil og imponerte takk fremover. Ingen tvil.

Å, nå fikk jeg fryktelig lyst til å reise til Buenos Aires og drikke te!

Det er forresten sant som Rabbagast skriver over, her i Norge er vi vant med så lite/dårlig service at man blir utrolig glad for nesten ingenting.

Ja, bare kom Skorpionkvinnen! Buenos Aires er stort nok for oss begge. Kanskje ikke kafebordene er store nok for to te-bestillinger, men vi skal nok få det til med litt samarbeid, vettu.

De er flinke med slik service her. I går da vi spiste middag fikk vi en liten sherry på huset sammen med brød og aioli mens vi ventet på maten. Og etter kaffen ble vi til og med tilbudt en limoncello for å svelge ned hele måltidet. Det skjer ikke i Norge, nei.

Skriv en ny kommentar