"Kontoret" mitt i Buenos Aires

Flere har spurt meg etter bilder fra Buenos Aires. Og det er jo absolutt et rimelig spørsmål. Jeg tenkte derfor å samle noen bilder av steder jeg vanker, gater og mennesker så dere får et inntrykk av livet mitt her i Argentina. Jeg begynner med det mest umiddelbare her jeg sitter og skriver: "Kontoret" mitt:

image167

Endelig har jeg funnet et sted jeg kan jobbe, lese, skrive, chatte, skrive epost og generelt alt man har behov for å gjøre i dagens online verden. Jeg har funnet en nettkafe, som ikke bare har maskiner og internett-tilgang, men som også har trådløst nettverk slik at jeg kan bruke min egen maskin, til og med strømuttak! Og til god musikk til arbeidet disker verdens søteste par opp med hjemmelagede pizza, empanadas, gresskarpaier, medialunas (croissant) og kaker. Både maten og drikken er rimelig og her har jeg og flere andre funnet et stamsted og en arbeidsplass.

Yaeo og Carina åpnet nettkafeen sin for bare halvannen uke siden og det forklarer hvorfor jeg ikke hadde funnet stedet før selv om jeg har leitet etter en arbeidsplass helt siden jeg kom hit til Buenos Aires. Chatrum Cyber og Bar åpnet nemlig opp i samme kvartalet som jeg bor, i calle Chile mellom Chacabuco og Peru.

Her har jeg funnet roen, og også truffet nye mennesker som lever et lignende liv som meg. Som farter rundt, studerer, skriver, opplever, og som av og til trenger å jobbe litt mer intensivt enn hva en vanlig internett-locutorio tillater. På halvannen uke har Carina og Yaeo klart å skape et stamsted hvor folk er på fornavn, og de forskjellige gjestene også begynner å kjenne hverandre.

Jeg sitter vanligvis i andre etasje på hemsen. Både fordi det er varmere her (det er fortsatt vinter og kaldt i Buenos Aires), men også fordi jeg lettere kan breie rundt meg med kart og papirer her som det ikke er så stor trafikk. En annen norsk jente, la oss kalle henne studinen. Hun bor i samme kvartalet og er her tidt og stadig frem til hun flytter til Palermo (bydelen for bohemer og utenlandske studenter, full av barer og fancy klesforretninger, lenger vest i Buenos Aires). Her har vi et lite studiefellesskap, nesten som å ha funnet ny "lesesal".

Jeg tenkte jo at det måtte være greit å bruke et av universitetene sine leserom for mine selv-studier, men det viser seg at denslags infrastruktur ikke er særlig vanlig her. "Her studerer man i barene", fikk jeg vite da jeg spurte. På samme runde tittet jeg inn til en "klasse" som hadde skriftlig eksamen med kun stoler. De satt og skrev direkte på fanget og hadde de andre papirene på stolen ved siden av seg. Noen lesesal var det dermed ikke så lett å finne, og jeg innser at tross alle utfordringer med arbeidssituasjonen, så har studentene i Norge ufattelig flotte muligheter mer enn noen andre. Men kvaliteten på kunnskapen skal være utmerket her, selv om infrastrukturen ikke står i stil, sies det.

Så da har jeg det bedre her:

image168

Kommentarer:
Postet av: Skorpionkvinnen

Så hyggelig det høres ut med en med en sånn stambar! Og så fint det må være for dem som nettopp har startet opp å få stamkunder som trives så fort.

03.aug.2007 @ 11:36
URL: http://skorpionkvinnen.blogspot.com
Postet av: Tiqui

Skorpionkvinnen: Ja, ikke sant? Jeg har lett etter et slikt sted siden jeg kom hit, og her finner jeg roen. Og jeg tror nok paret synes det er festlig at stemningen er blitt så familiær allerede. Og her blir jeg nok når jeg kan og må resten av oppholdet.

03.aug.2007 @ 23:45
URL: http://tiqui.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5492976