Navnesøstre

*************  telefonen ringer   **************

- " God dag, dette er fra [sett inn et eller annet firma som selger saker man ikke trenger]. Snakker jeg med Gunnhild Vik?"

- "Nei, det gjør du ikke."

- "Er hun hjemme da?"

- "Det vet jeg ikke ettersom dette ikke er hennes telefonnummer. Forresten kan du svare meg på hvor dere får ringelistene deres fra?"
 
- "Det er DM-huset, det."

- "Kan du gi meg nummeret for å komme i kontakt med dem? Dette er nemlig ikke første gangen noen tror at de ringer til Gunnhild Vik. Hun har aldri hatt dette nummeret, men bor på samme adresse som jeg og har samme etternavn. Jeg har reservert meg mot telefoner fra slike som dere. Hun har det antagelig ikke, men det begynner å bli en sann plage at samtlige som ønsker å prakke på henne saker hun ikke trenger ringer til meg på mitt nr i stedet."

- "Nei, du kan ikke ta kontakt med DM-huset. Da må du evt. ta kontakt med telenor eller leverandøren din."

- "Min telefon-leverandør har ikke gjort denne feilen. Gunnhild Vik står ikke oppført med mitt nr, men noen som lager ringelister må dermed ha blingset på adressen og gått ut fra at vi er samme familie siden vi har samme etternavn. Derfor må jeg ta kontakt med DM-huset."

- "Nei, men det kan du ikke".

- "Hvorfor ikke det?"

- "..."

Min nabo heter ikke Gunnhild, men hun heter Vik og hun har en mengde salgstelefoner hun har gått glipp av. Det er ikke så rart at hun ikke har reservert seg mot salgstelefoner, hun får dem jo ikke selv. Jeg har reservert meg mot salgstelefoner, men får dem likevel - selv om de ikke engang er til meg. Det hjelper lite at selgerne unnskylder seg og sier beklager, når jeg får tre-fire slike telefoner om dagen.

Kjære nabo, om du skulle lese dette: Kan du være så snill å reservere deg også? For min skyld? Du får jo ingen salgstelefoner likevel, så den helt store forskjellen blir det vel ikke?

I mellomtiden skal jeg nok klare å ta kontakt med DM-huset likevel ;)
5 kommentarer

Tiqui da. Du har IKKE skjønt noe som helst! Når en delger ringer, er det en Guds gave til nettopp deg! Jeg blir glad hver gang det hender!

Jeg benytter sjansen til å snakke om hva som helst - bare ikke produktet.

Jeg sier "kan du være så snill å vente et øyeblikk?" og så går på kjøkkenet og lager mat.

Noen ganger forsøker jeg også å selge vedkommede ett eller annet. Ikke at det er noe jeg vil av med, men det er liksom noe rimelig over det. Vedkommende ringer til deg for å selge noe, og da må da du kunne forsøke å selge noe også? Eller forsøk om vedkommende ikke kan selge deg noe annet, så som en brukt setepinne til sykkelen din. Eller et støttemedlemskap i husmorlaget.

Er det en mann, kan du jo typisk irettesette han for å ha grumsete holdninger til voldtekt - og det kan du faktisk hvis det er en kvinne også, viser det seg.

Snakk om ALT - bare ikke selgerens produkt. Husk at dette individet sitter med provisjonslønn, og ikke kan rote bort dyrebare minutter på å snakke om svigermors rullekake.

Men Milton da! De ringer jo ikke til meg, skjønner du, de tror iallfall at de ringer til naboen. Og hvis DM-huset ikke hadde distribuert mitt telefonnummer sammen med naboens navn, så ville jeg sluppet hele mengden av Guds Gaver.

Og ikke vet jeg hva slags dager du har, men JEG har ikke tid til å kaste bort min dyrebare (om enn ulønnete) tid på å prate om svigermors rullekake bare for å være ekkel med selgerens provisjon.

Tid er det som er mest verdt for meg, tid til alt jeg har lyst å gjøre.. ;)

Men akkurat den med "vent et øyeblikk" for så å legge fra seg røret er jo greit, da får jeg jo gjort det jeg skulle likevel.

Å kom igjen, Tiqui. Du har dager hvor du kjeder deg, du også!

Men gad vite om de ikke sletter nummeret ditt, uansett hvem de måtte tro at det tilhører, hvis det ikke er et enda fornuftig ord å få ut av deg?

I Panama er det jo nesten urørt mark dette. Telefonselgere er fortsatt sjeldne, så det er desto mer morsomt. De har aldri prøvd å ringe til noen som er så håpløse før! De norske er litt mer garvede.

Milton: Jeg er kanskje en sjeldenhet, men nei, jeg kan ikke huske at jeg har hatt en dag hvor jeg kjedet meg. Det hender at noe av det jeg må gjøre er saker som kjeder meg, men jeg har aldri kjedet meg i den grad at jeg synes "tulle-med-telefon-selgere" er en fin måte å bedrive tidsfordriv på.

Tidsfordriv - det er en helt annen post, men det er ufattelig sjelden jeg bedriver. Jeg har alltid noe jeg skulle ha gjort..

Jeg kan tenke meg at det er mer morsomt når salgstelefonene er sjeldne og de litt ugarvede, men to-tre ganger om dagen er ikke morsomt lenger. Vi får se hvordan dette blir i Argentina. Det kan jo bli spennende. Tror kanskje jeg ikke skal ha telefon hjemme der. Det får holde med mobil.

Jeg har reservert meg mot reklame i posten, men får likevel adressert reklame. Tok kontakt med de som hadde sent den til meg, og de kunne opplyse at de hadde kjøpt adressen min fra et reklamebyrå som hadde kjøpt den fra DM-Huset, og det var DM husets ansvar at adressene var godkjente. Og dumme meg som trodde at min adresse var nettopp det, min, og at man ikke kan gå rundt og selge ting man ikke eier. Virker som om det er et stort system av snusk i DM-huset. Er sikkert der man skal hendvende seg om man vil kjøpe noen personnummer og ta over andres identitet også... Skummelt

Skriv en ny kommentar