Voldtektsdebatten i sommervarmen


Jeg orker nesten ikke lese om voldtektsbølgen, hetebølgen og sammenhengen som trekkes mellom de to. Det blir så revnende, rasende, flerrende følelser av det. Vi har langt langt igjen før kjønnene likestilles når det gjelder rettssikkerhet og når det gjelder holdninger til rettigheter.

UANSETT hvor fristende en kvinne er kledd eller ser ut, så gir den ingen unnskyldning eller rett for noensomhelst mann til å forsyne seg uten samtykke.

Når det foregår pedofile overgrep mot barn, legges det vekt på barnets påkledning og grad av fristende fremtoning som formildende omstendighet da? Legger man vekt på antall blåmerker og hvor fysisk skadet barnet er? NEI, fordi det forventes at voksne folk skal kunne styre og ta ansvar for egne handlinger.

Det må kunne forventes at menn også skal kunne styre sine handlinger og ta ansvar for sine valg også i forhold til kvinner over 16 år. Nei betyr nei.

Mihoe etterlyser i sin blogg også at menn kommer på banen i denne debatten. Hun lurer på hvorfor ikke menn blogger om temaet, og om dette virkelig bare er noe kvinner bryr seg om. Er menn likegyldig til at andre menn går fri når de utøver vold mot deres søstre, døtre, mødre og kjærester?

Tiqui - koker over!
9 kommentarer

Det er en interessant problemstilling i det store problemkomplekset den Mihoe trakk opp. Og s langt forutsigbare reaksjoner, vil jeg si. Enten fornektelse eller sinne.Gratulerer med ny blogg! Jeg linker til deg, om det er greit.

Det er en problemstilling som er helt p sin plass. Hper at den ogs blir konstruktiv nr det frste sjokket har lagt seg.Klart det er greit at du linker til meg! Jeg har linket til deg uten sprre engang.. Min frste kommentar! ;)

:o)) Linking er gjerne det som lager trafikk. Og trafikken er det som gir lesere. Og det er jo det vi vil ha!

Husker du denne kommentaren du en gang skrev om absolutt ikke ville ha et forhold? Den m du legge ut.

Det aner meg at jeg har skrevet noen kommentarer angende forhold, men jeg husker ikke hvor! *ser p Iskwew* - hjelpe meg finne den?

9/7/2004 i dagboken din.Og s br du legge ut 17/2/2006 ogs :o)

Godt jeg har Iskwew til holde orden p meg ;)

Enig med Iskwew; og n begynner jeg bli muggen av utviklingen i kommentarfeltet mitt. Jeg har jo ikke noe sted sagt at menn m eller skal blogge om temaet, men det er liksom det gutta (merk: Gutter, ikke menn!) der inne vil ta meg for n. Er det s vanskelig lese at jeg undrer meg over deg? Og at det ikke ndvendigvis handler om feminisme en gang...Grrrr...litt sur n. (Sorry at jeg bruker kommentarfeltet ditt til den salgs!) Grattis med blogg!

Det er helt greit, Mihoe, bare f det ut! ;)Og det er jo ikke sant at ikke kvinner engasjerer seg i vold mot menn. Hvor mange kvinner er det ikke som vandrer gatelangs med natteravnene for hindre den type vold som rammer menn mest? Gateslagsml og "fylla-har-skylda"-vold?Dessuten anklager du jo ingen menn for akseptere voldtekt, men undrer deg over at de ikke er opptatt av temaet - noe de burde vre, bde menn og kvinner.Tusen takk for gratulasjoner!

Skriv en ny kommentar