Glimt fra trafikken

Morgenens tohjulsferd langs ring 2 serverte meg noen bemerkelsesverdige øyeblikk. Bemerkelsesverdig i den forstand at jeg la merke til dem, nok til at jeg bemerket dem for meg selv i mitt indre. Da må jeg selvsagt dele disse bemerkningene med dere:


"En buss-sjåfør, en buss-sjåfør, det er en mann med godt humør, tralala...."

Ikke lenger enn et kvartal hjemmefra dukket det første øyeblikket opp. Busskaos. Alle vet at man har vikeplikt for busser som skal ut fra bussholdeplass. Vi syklister og bilister er drillet på dette så bussen kan stort sett kjøre som den vil når den blinker ut fra holdeplassen.

Men i dag var det en buss som ville forbi to busser på holdeplassen akkurat i det den bakerste blinket ut. Den bakerste (som burde visst at også busser i kjørebanen har vikeplikt for busser som blinker ut av holdeplass) tutet for harde livet og havnet delvis over i motsatt kjøreretning etter sin unnamanøver. Med hurtige og hissige unnamanøvrer havnet det altså tre busser sidelengs på tvers av de to feltene i ringen.

Nå burde den bakerste husket at han hadde vikeplikt etterhvert, men neida. Da den mellomste prøvde å komme ut og forbi den første (som fortsatt stod i ro) og frem for å løse opp floken, bestemte den bakerste seg for å prøve å komme forbi delvis over i motsatt kjørebane. I siste liten innså han antagelig hvor han var havnet, og da den mellomste igjen prøvde å komme seg ut, valgte selvsagt den fremste bussen å blinke seg ut...

Mer lattermildt busskaos har jeg sjelden sett, og jeg trillet fornøyd videre mens jeg nynnet på en buss-sjåfør..


Nytt batteri eller fotgjengerfelt for hørselshemmede?

Neste øyeblikk dukket opp et par-tre kvartaler lenger fremme. Som lovlydig trafikant (selv om jeg sykler) stoppet jeg på rødt lys og trykket på knappen for grønn mann i overgangsfeltet. Jeg skvatt himmelhøyt da lyset ble grønt og en lyd verre enn vekkerklokken fra helvete stakk meg i øret! Kan det være at dette krysset er plaget med hørselshemmede trafikanter? Går folk for sent over fotgjengerfeltet kanskje? Effekten av denne lyden var iallfall at jeg sjelden har tråkket meg kjappere unna den akkurat dette krysset.


Utrygg i veien, utrygg på fortau

Det er en farefull ferd frem til dagens tilholdssted, og litt lenger fremme i veien ble det plutselig bråstopp. Jeg syklet på et fortau og ble plutselig avskjært av en diger stasjonsvogn som overhodet ikke hadde sjekket om det befant seg levende vesener på dette fortauet. Ikke var det tegn til overraskelse over min hylbremsing for å unngå å styrte rett i siden på bilen heller. Noen synes kanskje det er helt naturlig å blokkere hele fortauet på tvers? Heldigvis er det ikke så lenge siden jeg skiftet bremseklosser ellers ville jeg sikkert laget en pen bulk i siden hans.


Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg

Jeg har vært mye frustrert over hvor uglesett syklister er i trafikken, både av bilister og fotgjengere, men det fritar ikke syklistene selv fra å ta hensyn til andre trafikanter. I et av de siste kryssene stod jeg på rødt lys og observerte en syklist fremst i køen for dem skulle svinge til venstre fra motsatt retning.

Jeg kan forstå at det er irriterende for biler når syklister sperrer veien for dem. Denne syklisten, som atpåtil var en dame, holdt midten av kjørebanen og tok seg god tid med å svinge, slik at hele bilkøen stod på vent, og bare halvparten av bilene i køen kom seg over på dette grønne lyset. Selv om syklister skal regnes som fullverdige trafikanter når de sykler i kjørebanen er det jo lov å bruke hodet og ta litt hensyn! (Se der, der dukket det populære ordet opp igjen!) Hun kunne da både tråkket litt på for å få opp farten og lagt seg i ytterkant slik at bilene kunne passere henne i svingen!


Det var dagens trafikkrapport, håper dere fikk en minneverdig omvisning i min morgenrute.

Tiqui *som prøver å være så lite irriterende som mulig selv om hun er syklist*8 kommentarer

Smil til verden, og verden smiler tilbake!!:-) :-) :-)

Ja, ikke sant? ;) Det buss-kaoset var ubetalelig! Ustyrtelig morsomt

Gjr mot andre som du vil at andre skal gjre mot deg?En liten kommentar til dette utspillet. Ser du skriver her om folk og deres kapasitet til ta hensyn til andre, og att de ikke alltid tenker like mye p andre som p seg selv i trafikken. Dette har jeg grublet ofte p, da jeg stadig sitter i trafikken og lurer p hvorfor ikke folk gjr slik eller slik, For det er jo ganske dumt gjre slik. Og da de gangene jeg sitter der og er irritert for att de ikke gjr som jeg ville gjort, hender det att det gr opp et lys for meg. For selv om jeg mener att jeg er en ganske erfaren bilist, s hender det jo att jeg gjr feil jeg ogs(merkelig nok)Eller gjr jeg feil? Kanskje jeg gjr som han bak meg mener er riktig. Eller ham foran.Eller har jeg en drlig dag og ikke flger med. Jeg tipper at denne damen satt i sine egne tanker, og derfor ikke registrerte de andre som mtte vente. Kanskje hun tenkte p 3 bussjfrer som stod borti gaten og kranglet om hvem som skulle frst.Hensyn er et fint ord. Det er bare synd att det ikke viser seg s ofte.Hilsen en som ?alltid? har rett i trafikken:=)

Jeg har ikke vrt borti mange bilister som ikke stort sett alltid har rett i trafikken. Et ratt ser ut til gi ganske ubegrenset med selvtillit :o)

En ting til; om du VIRKELIG nsker se busskaos, mangel p hensyn og bilister i koma er det bare ta deg en tur p byggeplassen Lysaker stasjon. At ingen er kjrt paddeflate der s langt, er en mirakel.

Sexy Sadie

De er ikke bussjfrer lengre, de bedriver transport, og da er nok satt fokus p inntjening i stedet for sikkerhet.

Begynte p en kommentar som ble et innlegg. etterlyser et signal (hvordan tute/blinke) for si "unnskyld" i trafikken. vi har jo signaler for "hva fan driver du med" og "takk skal du ha".

Teide: Det signalet for "takk skal du ha", et smil og en hnd i vret nr noen har sluppet deg fram, er utrolig viktig. Jeg smiler for meg selv i lang tid etterp nr noen har gitt meg noe slikt, og prver opptre snn i trafikken selv. Det har s lite for seg presse seg fram.

Skriv en ny kommentar