Tissing, sutring og hensyn

Som jeg har sagt noen ganger før: Hensyn er noe man helst vil at andre skal ta.

Sutrekopper!
Jeg synes at menn av i dag er noen ekte sutrekopper! De klager over forvirrende signaler fra kvinner, de klager over kvinner som tar ansvar for eget liv og som ikke "trenger dem" for å overleve. De klager over å måtte ta hensyn til andre som skal bruke samme toalett som dem, og de klager over at de ikke finner sin rolle i det nye samfunnet der også kvinner har noe de skulle sagt. ÆRLIG TALT!


Hvis dere virkelig er menn, så er dere vel menn nok til å ikke fremstå så pinglete og stakkarslige at dere må sutre og syte? Dere er faktisk selv ansvarlig for deres egne liv, for deres egne handlinger og hvordan disse virker inn på andre mennesker. At noen av disse menneskene (kvinnene) nå til dags også tør å si fra når mannens valg går ut over dem, ja det bør dere også være i stand til å takle uten å sutre som noen småunger!


Tissestillingen nok en gang:
For å ta dette som mange, mange menn sutrer over nå til dags: Tissestillingen. Det har vært skrevet i bøtter og spann om tissestillinger, kvinnenes angrep på menns naturlige adferd og identitet, tukling med skaperverket og jeg har ikke lenger oversikt. Men jeg må bare få sagt en ting:

Det er jo for pokker ikke det det handler om! Det handler om hensyn til andre mennesker. Det er så ufattelig barnslig å tolke dette som et angrep på manndom og mannlig identitet! Dette er ikke en kvinnelig aggressiv agenda for å kue mannens naturlige adferd, men et praktisk opprop for å ta hensyn til de andre menneskene (oftest gutter og menn) som også bruker toalettet og de menneskene (både kvinner og menn) som må vaske dem.


Kardemommeloven:
For sutrende småunger er det lettest å forklare ting ved å gå back to basics. Forestill deg tissedebatten i sammenheng med Kardemommeloven:

"Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og forøvrig kan du gjøre hva du vil"


La oss også gjøre det på den kinesiske måten og begynne nederst og bakfra:


Du kan gjøre hva du vil:
Det raker meg ikke hvordan du velger å tisse: Gjør det stående, sittende, fremoverbøyd, på et bein eller hvordan du vil som du føler du sikter best.


Det er kun et aspekt som begrenser utfoldelsen her:

Du skal ikke plage andre:
Dersom tissestillingen sørger for at alt tisset havner nede i do og kan skylles ned: Mission accomplished! Godt jobbet, du kan være fornøyd uansett hvordan du gjorde det.


Dersom tisset havner på kanten av toalettet eller utenfor på gulvet (eller på veggen, dusjkabinettet, baderomsskapet - hva vet jeg om hva du har på toalettet?) så kan dette potensielt plage andre mennesker. For å unngå å plage andre mennesker kan du velge å løse denne dårlige siktingen på to måter:


a) Innse at du ikke er treffsikker i ditt valg av tissemetode - ta ansvar for det og vask toalettet, gulvet og alle andre flater du har truffet i stedet. Ja, vask det selv - umiddelbart!


b) Innse at du ikke er treffsikker i alle typer tissemetoder - ta ansvar og konsekvensen av det og velg en metode hvor du er sikker på at du treffer, enten ved å sette deg ned eller enhver annen stilling som måtte sørge for det ønskede resultatet.


Voila! Ingen plages med våte toalettkanter, tisselukt eller stygge gul/oransje flekker.


Hensyn og praktiske løsninger
Dette dreier seg rett og slett om hensyn til andre mennesker og praktiske løsninger, så slutt å syt om kvinnelig aggressjon og tukling med skaperverket. Skaperverket gav dere evnen til hensyn og til empati. Det er på tide å se litt lenger enn nesetippen (i tillegg til å sikte), og også innse at sutring er særdeles lite kledelig for en som ønsker å kalle seg MANN!


Teatermaske
23 kommentarer

Artig :-DMen bare s du vet det - det finnes menn som ikke er slik! Det finnes menn som ikke griser til, verken her eller der, som trives p kjkkenet, og som trives med oppegende, likestilte kvinner med egne meninger, og som sier i fra.Det skulle da virkelig bare mangle :)

Ja, helt enig, Goodwill, det skulle bare mangle! Det finnes helt klart menn som klarer hndtere livet uten sutre og klage. Men den stormen av sutring som har kommet opp av sklen i denne debatten har vrt overveldende lite kledelig for inntrykket av enkelte menn/unger.

Jeg synes "Kvinner av i dag" er veldig generaliserende. De klarer ikke innse at menn ikke er noen homgien gruppe men samme syn p saker og ting, ei heller manne- og gutteting.Enten fr kvinner rette sin frustrasjon mot en persons utsagn eller s fr du definere seg en gruppe av rimelig snevert omfang, og som de mener ha observert visse felles tendenser hos. Elles er de bare komplett uinteressante, hele hurven. Ellers er det jo en lsning forby hele doringen. S kan dere ha det s godt, kvinner. Kvinner kan forresten godt holde seg utenfor denne debatten. Dette lser vi menn godt selv. Bare vi har vrt gutter, nemlig.Hilsen Mennene

Knut Sparhell: Jmf. min kommentar til Goodwill over.Hvilken lsning er det forby doringen? Den har da ingen skyld i at tisset havner utenfor? Det er like mye tiss p avveie om det havner p kanten (under doringen) og rennende nedover sklen p utsiden og like forbasket ekkelt er det bde for kvinner og menn.Jeg rettet min frustrasjon mot det voldsomme koret av hylepettere som dukket opp i forbindelse med denne debatten om tissestillingen (svidt jeg vet skriver jeg vel det ogs i posten), ikke mot alle dem (bde gutter, menn og kvinner) som ikke har hylt om disse temaene. Selv om jeg er kvinne er jeg faktisk i stand til se forskjell p folk - jeg ogs.

Menn/unger...tenker vi kan nye oss med det siste, jeg.Tror det kanskje har med at temaet er enkelt harselere over, bruke billige poenger uten noen dypere tanker bak. Det er ganske tydelig at slike temaer fr langt flere kommentarer enn serise og mer tankekrevende temaer. Da blir det gjerne noks stille, eller hva?

Denne gangen harselerer jeg jo egentlig bare med debatten, ikke engang saken, jo ok, litt saken ogs. Bare litt frustrert etter mangfoldige diskusjoner om kjnnsroller med varierende eksempeltema hvor _enkelte_/ganske mange menn ender opp med syte over at alt er kvinners feil. Det godtar jeg ikke som argument.

Jeg opplever ogs menn som vanskelig tolke om dagen.

Vel, her er det jo omvendt. Det er kvinner som sutrer over noe som er helt naturlig og som ikke engang burde vrt tatt opp til diskusjon. Argumentene for forbud av naturlig ststilling er, som et praktfullt hunndyr sa i min blog: det reneste sludder.

Alts: Min 7-rige tigerunge klarer treffe, med mindre han omtrent sover nr han gr p do. Da skulle det ikke vre s vanskelig for en voksen mann med fullt utvokst motorikk klare det samme. Omg klarer han det IKKE, fr han sannelig gjre rent etter seg. Hvor vanskelig er det, egentlig? Det er som du sier, det handler om ta hensyn, ikke om kastrering.Og om mandigheten sitter i retten til tisse stende, s er den ganske s lite solid fundamentert, synes jeg nok.

For meg har det ingenting med mandigheten eller kvinnelighet eller med kampen mellom kjnnene gjre. Det er simpelthen enda et eksempel p hvilket unaturlig samfunn vi lever i, nr spryt som dette og utallige andre lignende ting fr fotfeste.

Jeg tror det naturlige for mennesket er vre et sosialt vesen. vre et sosialt vesen innebrer ta hensyn.

Grensels: Hva er det som er naturlig, mener du?- bomme?- ikke vaske opp etter seg?- insistere p grise til toalettet fordi man skal tisse som en mann?- insistere p at andre heller fr ta hensyn til at han m tisse stende enn at han skal ta hensyn til hygiene og andres velvre?- forvente at andre skal finne seg i tissebefengte toaletter?- At kvinner skal vaske opp tisset etter menn?Er det hensyn til medmennesker som er s unaturlig at det ikke engang burde diskuteres?Heldigvis er det mange menn som bde klarer styre strlen og som skjnner at det br vaskes bort dersom det skjer et uhell. Menn som skjnner at hensyn og hygiene er ndvendig - og naturlig - dersom man skal komme sosialt overens med sine medmennesker.Dersom et slikt hensyn ikke er naturlig - noe man skulle tro av din kommentar - s trenger man i aller hyeste grad diskutere det - til og med regulere det!

Slutt sutre selv, kvinns, dere er ikke de rette til kritisere HErrens uransakelige (urin)veier. Vidar Kleppe har nemlig fastsltt at sitte nr man(n) tisser, det er tukle med skaperverket. S det s. Gud har nemlig en mening med den slangefanten.Selv trodde jeg at nr kirken fordmte tukling med _den_ delen av skaperverket, s var det andre utgytte kroppsvsker det gjaldt, men det sitte nr man tisser er unektelig s homofiiiiiilt at nr Vidar "Sannsiger Av Guds Nde" Kleppe setter skapet p plass, ja da tier man. I hvert fall hvis man er kvinne.(Mens man biter tennene sammen og holder inne latteren for unng tisse p seg. Med mindre man allerede har tatt forholdsregler nok til kun lese Vidar Kleppe p dass.)

Hahaha, du kan f sagt det, Porcus!Jeg tror uansett jeg m skrive en post til om dette for f det enda klarere frem at det er IKKE tissestilingen det handler om! S lenge andres slipper plages av urin p avveie, s kan man tisse hvordan man vil. Og ALLE som mtte plages av urenslighet og griseri er de rette til ppeke at man fortjener respekt og hensyn!Med andre ord: Lr den edle (og gudfryktige) kunst det er utve den "naturlige" fremgangsmten med presisjon. I velsestiden er det nyttig ha lett tilgang til toalettbrste, filler og spe.

*humrer*

Du tror det er behov for f det enda klarere frem, at det ikke er tissestillingen? *leser trden om igjen*Hvilken del av "Det raker meg ikke hvordan du velger tisse: Gjr det stende, sittende, fremoverbyd, p et bein eller hvordan du vil som du fler du sikter best." tror du det er som er vanskelig forst? Personlig tror jeg det i s fall skorter spass mye p vilje at 3 trder til ikke ville hjelpe. Eventuelt kan ikke leserne dine lese. Men det br vi kunne forvente at de kan, siden de er p nett og i en blogg. Men hva vet jeg?Porcus, du har skjnt det :o)

Du har rett, Iskwew. De som ikke vil hre/lese, vil ikke. Det var vel kanskje den grenselse herren jeg tenkte kunne hatt godt av enda en "inn-med-te-skje"-forklaring p at uansett stilling er det forvente av voksne mennesker at man lar vre plage andre med sin urin.

Muligens er te-skjeer for store. Pipette kanskje?

*fnis* Med pipette burde iallfall presisjonen vre sikret!

"Dette var da en surrealistisk tekstslange", tenkte jeg: "Noe slags avant-garde prosa -?" Trodde frst det var stor humor i vente, siden ansatsen var "menn av i dag" - ante en lssloppen parodi p snakk om "den hvite rase", eller buskisjammer om "Kvinnfolk!". Men det kom ingen forlsende clou. Forvirringen ble avlst av mping, s av et gjenkjennende, skjevt smil: Aha! Purunge studenter, p hybel, med sleivete kompiser innom til l, uten at man fr tid til rydde og vaske hele tiden.Trst dere med at ogs de sleivete blir voksne, selv med en l p bordet. Studiekompiser som tisset p fortau og badevegger, slte majones p lenestolen og ryddet bordplass med feie ned p gulvet, bor n i hjem med blendende sanitrforhold p bad og toiletter, bde fr og etter flittige gjestebesk. Ellers synes jeg jo at snne parodier p litt humrlse jenter som maser i vei om "menn" og "menns mangel p folkeskikk", gjerne blir mer underholdende hvis man ikke kun gjentar seg, men bygger opp til et poeng. Tenkte bare jeg skulle nevne det. :) (S har man gjort seg populr idag ogs.)

Du verden! Fikk du ikke med deg poenget? Tydeligvis ikke siden du tror det handler om mas om "menns mangel p folkeskikk". Neste gang fr jeg gjre det tydeligere med flgende setning fr poenget: "DETTE ER POENGET:"Men jeg har faktisk spass tro p mine lesere at jeg tror bde at de er i stand til lese og f med seg poenget helt selv.

Vel. Jeg tror nok at det hadde vrt behagelig avslappende stille opp i konkurranse med deg, bde om f frem poenget, og fange poenget. Men man kan ikke engasjere seg i alt. S jeg rusler videre. Beklager visitten. Ha det godt.

Man kan ikke engasjere seg i alt, det har du helt rett i. Heldigvis er ikke blogglesing en konkurranse. Godt du ikke tok det som en utfordring, da ville du nok konkurrert ganske alene.Du er ellers velkommen tilbake, ingen grunn til beklage.

Skriv en ny kommentar