Tissing, sutring og hensyn

Som jeg har sagt noen ganger før: Hensyn er noe man helst vil at andre skal ta.

Sutrekopper!
Jeg synes at menn av i dag er noen ekte sutrekopper! De klager over forvirrende signaler fra kvinner, de klager over kvinner som tar ansvar for eget liv og som ikke "trenger dem" for å overleve. De klager over å måtte ta hensyn til andre som skal bruke samme toalett som dem, og de klager over at de ikke finner sin rolle i det nye samfunnet der også kvinner har noe de skulle sagt. ÆRLIG TALT!


Hvis dere virkelig er menn, så er dere vel menn nok til å ikke fremstå så pinglete og stakkarslige at dere må sutre og syte? Dere er faktisk selv ansvarlig for deres egne liv, for deres egne handlinger og hvordan disse virker inn på andre mennesker. At noen av disse menneskene (kvinnene) nå til dags også tør å si fra når mannens valg går ut over dem, ja det bør dere også være i stand til å takle uten å sutre som noen småunger!


Tissestillingen nok en gang:
For å ta dette som mange, mange menn sutrer over nå til dags: Tissestillingen. Det har vært skrevet i bøtter og spann om tissestillinger, kvinnenes angrep på menns naturlige adferd og identitet, tukling med skaperverket og jeg har ikke lenger oversikt. Men jeg må bare få sagt en ting:

Det er jo for pokker ikke det det handler om! Det handler om hensyn til andre mennesker. Det er så ufattelig barnslig å tolke dette som et angrep på manndom og mannlig identitet! Dette er ikke en kvinnelig aggressiv agenda for å kue mannens naturlige adferd, men et praktisk opprop for å ta hensyn til de andre menneskene (oftest gutter og menn) som også bruker toalettet og de menneskene (både kvinner og menn) som må vaske dem.


Kardemommeloven:
For sutrende småunger er det lettest å forklare ting ved å gå back to basics. Forestill deg tissedebatten i sammenheng med Kardemommeloven:

"Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og forøvrig kan du gjøre hva du vil"


La oss også gjøre det på den kinesiske måten og begynne nederst og bakfra:


Du kan gjøre hva du vil:
Det raker meg ikke hvordan du velger å tisse: Gjør det stående, sittende, fremoverbøyd, på et bein eller hvordan du vil som du føler du sikter best.


Det er kun et aspekt som begrenser utfoldelsen her:

Du skal ikke plage andre:
Dersom tissestillingen sørger for at alt tisset havner nede i do og kan skylles ned: Mission accomplished! Godt jobbet, du kan være fornøyd uansett hvordan du gjorde det.


Dersom tisset havner på kanten av toalettet eller utenfor på gulvet (eller på veggen, dusjkabinettet, baderomsskapet - hva vet jeg om hva du har på toalettet?) så kan dette potensielt plage andre mennesker. For å unngå å plage andre mennesker kan du velge å løse denne dårlige siktingen på to måter:


a) Innse at du ikke er treffsikker i ditt valg av tissemetode - ta ansvar for det og vask toalettet, gulvet og alle andre flater du har truffet i stedet. Ja, vask det selv - umiddelbart!


b) Innse at du ikke er treffsikker i alle typer tissemetoder - ta ansvar og konsekvensen av det og velg en metode hvor du er sikker på at du treffer, enten ved å sette deg ned eller enhver annen stilling som måtte sørge for det ønskede resultatet.


Voila! Ingen plages med våte toalettkanter, tisselukt eller stygge gul/oransje flekker.


Hensyn og praktiske løsninger
Dette dreier seg rett og slett om hensyn til andre mennesker og praktiske løsninger, så slutt å syt om kvinnelig aggressjon og tukling med skaperverket. Skaperverket gav dere evnen til hensyn og til empati. Det er på tide å se litt lenger enn nesetippen (i tillegg til å sikte), og også innse at sutring er særdeles lite kledelig for en som ønsker å kalle seg MANN!


Teatermaske

Kommentarer:
Postet av: Goodwill

Artig :-D

Men bare så du vet det - det finnes menn som ikke er slik! Det finnes menn som ikke griser til, verken her eller der, som trives på kjøkkenet, og som trives med oppegående, likestilte kvinner med egne meninger, og som sier i fra.

Det skulle da virkelig bare mangle :)

01.okt.2006 @ 12:08
Postet av: Tiqui

Ja, helt enig, Goodwill, det skulle bare mangle! Det finnes helt klart menn som klarer å håndtere livet uten å sutre og klage. Men den stormen av sutring som har kommet opp av skålen i denne debatten har vært overveldende lite kledelig for inntrykket av enkelte menn/unger.

01.okt.2006 @ 12:38
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Knut Sparhell

Jeg synes "Kvinner av i dag" er veldig generaliserende. De klarer ikke innse at menn ikke er noen homgien gruppe men samme syn på saker og ting, ei heller manne- og gutteting.

Enten får kvinner rette sin frustrasjon mot en persons utsagn eller så får du definere seg en gruppe av rimelig snevert omfang, og som de mener å ha observert visse felles tendenser hos. Elles er de bare komplett uinteressante, hele hurven.

Ellers er det jo en løsning å forby hele doringen. Så kan dere ha det så godt, kvinner. Kvinner kan forresten godt holde seg utenfor denne debatten. Dette løser vi menn godt selv. Bare vi har vært gutter, nemlig.

Hilsen Mennene

01.okt.2006 @ 12:44
URL: http://www.sparhell.no/knut/nlogg/
Postet av: Tiqui

Knut Sparhell: Jmf. min kommentar til Goodwill over.

Hvilken løsning er det å forby doringen? Den har da ingen skyld i at tisset havner utenfor? Det er like mye tiss på avveie om det havner på kanten (under doringen) og rennende nedover skålen på utsiden og like forbasket ekkelt er det både for kvinner og menn.

Jeg rettet min frustrasjon mot det voldsomme koret av hylepettere som dukket opp i forbindelse med denne debatten om tissestillingen (såvidt jeg vet skriver jeg vel det også i posten), ikke mot alle dem (både gutter, menn og kvinner) som ikke har hylt om disse temaene. Selv om jeg er kvinne er jeg faktisk i stand til å se forskjell på folk - jeg også.

01.okt.2006 @ 13:05
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Goodwill

Menn/unger...tenker vi kan nøye oss med det siste, jeg.

Tror det kanskje har med at temaet er enkelt å harselere over, bruke billige poenger uten noen dypere tanker bak. Det er ganske tydelig at slike temaer får langt flere kommentarer enn seriøse og mer tankekrevende temaer. Da blir det gjerne nokså stille, eller hva?

01.okt.2006 @ 13:15
Postet av: Tiqui

Denne gangen harselerer jeg jo egentlig bare med debatten, ikke engang saken, jo ok, litt saken også. Bare litt frustrert etter mangfoldige diskusjoner om kjønnsroller med varierende eksempeltema hvor _enkelte_/ganske mange menn ender opp med å syte over at alt er kvinners feil. Det godtar jeg ikke som argument.

01.okt.2006 @ 13:32
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Sexy Sadie

Jeg opplever også menn som vanskelig å tolke om dagen.

01.okt.2006 @ 13:39
URL: http://sexysadie.norblogg.net
Postet av: Grenseløs

Vel, her er det jo omvendt. Det er kvinner som sutrer over noe som er helt naturlig og som ikke engang burde vært tatt opp til diskusjon. Argumentene for forbud av naturlig ståstilling er, som et praktfullt hunndyr sa i min blog: det reneste sludder.

01.okt.2006 @ 14:58
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Iskwew

Altså: Min 7-årige tigerunge klarer å treffe, med mindre han omtrent sover når han går på do. Da skulle det ikke være så vanskelig for en voksen mann med fullt utvokst motorikk å¨klare det samme. Omg klarer han det IKKE, får han sannelig gjøre rent etter seg. Hvor vanskelig er det, egentlig? Det er som du sier, det handler om å ta hensyn, ikke om kastrering.

Og om mandigheten sitter i retten til å tisse stående, så er den ganske så lite solid fundamentert, synes jeg nok.

01.okt.2006 @ 16:29
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Grenseløs

For meg har det ingenting med mandigheten eller kvinnelighet eller med «kampen» mellom kjønnene å gjøre. Det er simpelthen enda et eksempel på hvilket unaturlig samfunn vi lever i, når sprøyt som dette og utallige andre lignende ting får fotfeste.

01.okt.2006 @ 16:40
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Iskwew

Jeg tror det naturlige for mennesket er å være et sosialt vesen. Å være et sosialt vesen innebærer å ta hensyn.

01.okt.2006 @ 17:02
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Tiqui

Grenseløs: Hva er det som er naturlig, mener du?
- Å bomme?
- Å ikke vaske opp etter seg?
- Å insistere på å grise til toalettet fordi man skal tisse som en mann?
- Å insistere på at andre heller får ta hensyn til at han må tisse stående enn at han skal ta hensyn til hygiene og andres velvære?
- Å forvente at andre skal finne seg i tissebefengte toaletter?
- At kvinner skal vaske opp tisset etter menn?

Er det hensyn til medmennesker som er så unaturlig at det ikke engang burde diskuteres?

Heldigvis er det mange menn som både klarer å styre strålen og som skjønner at det bør vaskes bort dersom det skjer et uhell. Menn som skjønner at hensyn og hygiene er nødvendig - og naturlig - dersom man skal komme sosialt overens med sine medmennesker.

Dersom et slikt hensyn ikke er naturlig - noe man skulle tro av din kommentar - så trenger man i aller høyeste grad å diskutere det - til og med regulere det!

01.okt.2006 @ 19:15
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Porcus

Slutt å sutre selv, kvinns, dere er ikke de rette til å kritisere HErrens uransakelige (urin)veier. Vidar Kleppe har nemlig fastslått at å sitte når man(n) tisser, det er å tukle med skaperverket. Så det så. Gud har nemlig en mening med den slangefanten.

Selv trodde jeg at når kirken fordømte tukling med _den_ delen av skaperverket, så var det andre utgytte kroppsvæsker det gjaldt, men det å sitte når man tisser er unektelig så homofiiiiiilt at når Vidar "Sannsiger Av Guds Nåde" Kleppe setter skapet på plass, ja da tier man. I hvert fall hvis man er kvinne.

(Mens man biter tennene sammen og holder inne latteren for å unngå å tisse på seg. Med mindre man allerede har tatt forholdsregler nok til å kun lese Vidar Kleppe på dass.)

02.okt.2006 @ 02:14
Postet av: Tiqui

Hahaha, du kan få sagt det, Porcus!

Jeg tror uansett jeg må skrive en post til om dette for å få det enda klarere frem at det er IKKE tissestilingen det handler om! Så lenge andres slipper å plages av urin på avveie, så kan man tisse hvordan man vil. Og ALLE som måtte plages av urenslighet og griseri er de rette til å påpeke at man fortjener respekt og hensyn!

Med andre ord: Lær den edle (og gudfryktige) kunst det er å utøve den "naturlige" fremgangsmåten med presisjon. I øvelsestiden er det nyttig å ha lett tilgang til toalettbørste, filler og såpe.

02.okt.2006 @ 07:55
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Goodwill

*humrer*

02.okt.2006 @ 10:21
Postet av: Iskwew

Du tror det er behov for å få det enda klarere frem, at det ikke er tissestillingen?

*leser tråden om igjen*

Hvilken del av "Det raker meg ikke hvordan du velger å tisse: Gjør det stående, sittende, fremoverbøyd, på et bein eller hvordan du vil som du føler du sikter best." tror du det er som er vanskelig å forstå?

Personlig tror jeg det i så fall skorter såpass mye på vilje at 3 tråder til ikke ville hjelpe. Eventuelt kan ikke leserne dine lese. Men det bør vi kunne forvente at de kan, siden de er på nett og i en blogg. Men hva vet jeg?

Porcus, du har skjønt det :o)

02.okt.2006 @ 11:06
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Tiqui

Du har rett, Iskwew. De som ikke vil høre/lese, vil ikke.

Det var vel kanskje den grenseløse herren jeg tenkte kunne hatt godt av enda en "inn-med-te-skje"-forklaring på at uansett stilling er det å forvente av voksne mennesker at man lar være å plage andre med sin urin.

02.okt.2006 @ 17:34
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Iskwew

Muligens er te-skjeer for store. Pipette kanskje?

02.okt.2006 @ 17:44
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Tiqui

*fnis* Med pipette burde iallfall presisjonen være sikret!

02.okt.2006 @ 19:00
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: ?> erik ®

"Dette var da en surrealistisk tekstslange", tenkte jeg: "Noe slags avant-garde prosa -?"

Trodde først det var stor humor i vente, siden ansatsen var "menn av i dag" - ante en løssloppen parodi på snakk om "den hvite rase", eller buskisjammer om "Kvinnfolk!". Men det kom ingen forløsende clou. Forvirringen ble avløst av måping, så av et gjenkjennende, skjevt smil: Aha! Purunge studenter, på hybel, med sleivete kompiser innom til øl, uten at man får tid til å rydde og vaske hele tiden.

Trøst dere med at også de sleivete blir voksne, selv med en øl på bordet. Studiekompiser som tisset på fortau og badevegger, sølte majones på lenestolen og ryddet bordplass med å feie ned på gulvet, bor nå i hjem med blendende sanitærforhold på bad og toiletter, både før og etter flittige gjestebesøk.

Ellers synes jeg jo at sånne parodier på litt humørløse jenter som maser i vei om "menn" og "menns mangel på folkeskikk", gjerne blir mer underholdende hvis man ikke kun gjentar seg, men bygger opp til et poeng. Tenkte bare jeg skulle nevne det. :) (Så har man gjort seg populær idag også.)

11.okt.2006 @ 17:32
Postet av: Tiqui

Du verden! Fikk du ikke med deg poenget? Tydeligvis ikke siden du tror det handler om mas om "menns mangel på folkeskikk".

Neste gang får jeg gjøre det tydeligere med følgende setning før poenget: "DETTE ER POENGET:"

Men jeg har faktisk såpass tro på mine lesere at jeg tror både at de er i stand til å lese og få med seg poenget helt selv.

12.okt.2006 @ 17:34
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: ?> erik ®

Vel. Jeg tror nok at det hadde vært behagelig avslappende å stille opp i konkurranse med deg, både om å få frem poenget, og å fange poenget. Men man kan ikke engasjere seg i alt. Så jeg rusler videre. Beklager visitten. Ha det godt.

13.okt.2006 @ 01:35
URL: http://balkongen.net/
Postet av: Tiqui

Man kan ikke engasjere seg i alt, det har du helt rett i. Heldigvis er ikke blogglesing en konkurranse. Godt du ikke tok det som en utfordring, da ville du nok konkurrert ganske alene.

Du er ellers velkommen tilbake, ingen grunn til å beklage.

13.okt.2006 @ 11:39
URL: http://tiqui.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/2200055